Tο επενδυτικό ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών έχει προσελκύσει η Peloton Interactive η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό και όργανα γυμναστικής. Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές φιγουράρει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, σύμφωνα με πηγή που μίλησε σχετικά στο Reuters.

Η Peloton, η οποία είχε εκρηκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το διάστημα της επέλασης της πανδημίας χάρη στα ποδήλατα γυμναστικής και τα μαθήματα ενδυνάμωσης που προσφέρει με τον εξοπλισμό της, είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει έως και 40% στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, αφότου διέρρευσε το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Σύμφωνα με το Reuters, η Amazon εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφοράς για την απόκτηση της Peloton και συνομιλεί με συμβούλους για το αν και πώς θα προχωρήσει την πρότασή της. Σύμφωνα πάντως με την ίδια πηγή, η Peloton δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διερευνήσει μια πρόταση εξαγοράς της.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στους μνηστήρες της Peloton βρίσκεται και η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike που επίσης βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης μιας προσφοράς για την Peloton.

«Διώξτε τον CEO»

Την περασμένη εβδομάδα, η Blackwells Capital κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Peloton να απομακρύνει αμέσως τον CEO της Τζον Φόλεϊ, κατηγορώντας τον για συμφωνίες που διαμορφώνουν υψηλά πάγια κόστη, καθώς και για διατήρηση υπερβολικού αποθέματος, ενώ παραπλανά τους επενδυτές σχετικά με την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων.

Η Blackwells επέκρινε τον Φόλεϊ επειδή προσέλαβε τη σύζυγό του ως βασικό στέλεχος και δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για τη μίσθωση ενός χώρου γραφείων συνολικής επιφάνειας 90.000 τετραγωνικών μέτρων, για 20 χρόνια, στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία επενδύσεων προέτρεψε επίσης το διοικητικό συμβούλιο να θέσει την εταιρεία προς πώληση σε αγοραστές όπως η Walt Disney, η Apple, η Sony Group ή η Nike, όπως ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή