Ποδαρικό με το δεξί έκανε η ΣΕΠ (Cosco) στους δυο προβλήτες που διαχειρίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που ανακοίνωσε η Cosco Shipping Ports μητρική της ΣΕΠ, τον Ιανουάριο του 2022 διακινήθηκαν από τους  δύο προβλήτες του Πειραιά 386,8 χιλιάδες Teu έναντι 363,7 χιλιάδες Teu ένα χρόνο πριν καταγράφοντας μια άνοδο κατά 6,4%.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος μήνας που η ΣΕΠ είχε καταγράψει άνοδο στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων ήταν ο Αύγουστος του 2021.

Ο «ανταγωνιστής» της ΣΕΠ,  οι εγκαταστάσεις της Cosco στη Ισπανική Βαλένθια κατέγραψαν και αυτές άνοδο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων πολύ μικρότερη όμως, μόλις κατά 0,5%.

Στα  διεθνή λιμάνια που ελέγχει η Cosco Shipping Ports διακίνησε 12,8% περισσότερα «κουτιά» τον Ιανουάριο φέτος από ότι τον ίδιο μήνα του 2021.

Η διακίνηση των τερματικών μας στις υπερπόντιες περιοχές συνέχισε να αυξάνεται επωφελούμενη από την ισχυρή εμπορική ζήτηση, σχολίασε η εταιρεία. Να σημειωθεί ότι η συνολική διακίνηση Teus (Κίνα και διεθνή) της Cosco Shipping Ports κατέγραψε μηδενική μεταβολή, τον Ιανουάριο φέτος σε σύγκριση με πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
Πειραιάς: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – Αδειάζει η Αθήνα – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια
Λιμάνια |

Το… αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά - Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων

Αυτό το τριήμερο αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, πάνω από 100.000 επιβάτες, με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τη Ρόδο, το Βόρειο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό