Μικρή υποχώρηση σημειώνουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων, παρόλο που εντείνονται οι πιέσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να βάλει πιο γρήγορα «τίτλους τέλους» στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (ΑΡΡ).

Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στην ΗΔΑΤ, παρατηρήθηκε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 162 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 126 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,60% από 2,69% χθες έναντι 0,20% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,40% από 2,43% που έκλεισε χθες.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας δήλωσε σήμερα στο Bloomberg ότι το συγκεκριμένο εργαλείο νομισματικής πολιτικής, το ΑPP, το οποίο υιοθετήθηκε για να συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού όταν αυτός είχε «υποχωρήσει κάτω από το 0» έχει απωλέσει πλέον τη χρησιμότητα του. «Οι κίνδυνοι που σχεδιάστηκε να αντιμετωπίσει αυτό το εργαλείο έχουν υποχωρήσει, ενώ από την άλλη πλευρά οι αρνητικές παρενέργειες γίνονται πιο σημαντικές», δήλωσε ο Καζιμίρ. Η εμπορική δραστηριότητα εξασθενεί τον Αύγουστο, έτσι θα ήταν μια καλή φυσική συγκυρία για τον τερματισμό του προγράμματος.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1344 δολάρια  από το επίπεδο των 1,1356 δολαρίων  που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1354 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές