Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο σήμερα Παρασκευή και οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, καθώς η προοπτική να ενισχυθεί η παγκόσμια προσφορά με ιρανικό πετρέλαιο επισκίασε τους φόβους για μια πιθανή διακοπή εφοδιασμού λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,92 δολάρια, ή κατά 2% και διαμορφώθηκαν στα 91,07 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού WTI σημείωσαν πτώση της τάξης του 2,1% , ή κατά 1,97 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 89,76 δολάρια το βαρέλι.

Οι φόβοι για πιθανές διακοπές στον εφοδιασμό, ως αποτέλεσμα της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ουκρανία, περιόρισαν τις απώλειες για το μαύρο χρυσό. Και οι δύο πετρελαϊκοί δείκτες έφθασαν τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά η προοπτική να χαλάρωσουν οι κυρώσεις στην ιρανική παραγωγή πετρελαίου οδηγούν το πετρέλαιο να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες.

Ωστόσο, η συμφωνία που διαμορφώνεται για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις παγκόσμιες δυνάμεις  προβλέπει στάδια αμοιβαίων βημάτων για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Το πρώτο στάδιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν προβλέπει την χαλάρωση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο. Ως εκ  τούτου υπάρχει μικρή πιθανότητα επιστροφής του ιρανικού αργού στην αγορά στο άμεσο μέλλον, η οποία θα μπορούσε να χαλαρώσει τη τρέχουσα στενότητα που χαρακτηρίζει την παγκόσμια προσφορά, ανέφεραν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές