Ανοιχτά παρέμεναν πολλά καταστήματα της Nike σε όλη τη Ρωσία το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με ανταποκριτές του Reuters, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου ο πολυεθνικός κολοσσός ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων στη χώρα.

Σε ένα από τα έξι καταστήματα στη Μόσχα με το οποίο επικοινώνησε το Reuters, υπάλληλος απάντησε: «Δεν έχουμε πληροφορίες ακόμα, αλλά νομίζω ότι το κατάστημα θα είναι ανοιχτό για τουλάχιστον ένα μήνα».

Όλα ανοιχτά;

Η Nike δήλωσε στις 3 Μαρτίου ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της σε όλα τα καταστήματά της στη Ρωσία, συντασσόμενοι σε πολλές δυτικές εταιρείες προχώρησαν στην ίδια ενέργεια μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Η Nike έχει περίπου 100 καταστήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με τον κατάλογο καταστημάτων στον ιστότοπό της, ο οποίος δείχνει ότι όλα είναι «ανοιχτά».

Υπάλληλος της Nike στα γραφεία της εταιρείας στη Ρωσία είπε στο Reuters ότι πολλά από τα καταστήματά της παραμένουν ανοιχτά. Ο υπάλληλος είπε, ωστόσο, ότι τα «Nike Factory Stores» είχαν κλείσει προσωρινά.

«Ανεξάρτητοι συνεργάτες»

Η διεύθυνση της Nike στο Beaverton του Oregon ανέφερε ότι τα καταστήματα που ήταν ανοιχτά ανήκουν και λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες και ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση στον online εντοπισμό καταστημάτων της εταιρείας, ώστε να φαίνεται ποια καταστήματα είναι κλειστά και ποια λειτουργούν.

Μέρες πριν ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων της, η Nike απενεργοποίησε τη δυνατότητα πραγματοποίησης online αγορών για την περιοχή της Ρωσίας, κατευθύνοντας τους πελάτες της στα φυσικά καταστήματα. Συνεχίζει εξάλλου να καταβάλει τη μισθοδοσία στους υπαλλήλους των κλειστών καταστημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή