Μετά το ευρωπαϊκό συμβούλιο και την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην ατζέντα της ερχόμενης Πέμπτης έρχεται να προστεθεί και έκτακτη σύνοδος του G7. Κοινός παρανομαστής όλων ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διαχείριση της κρίσης που έχει δημιουργήσει σε όλα τα επίπεδα η ρωσική εισβολή.

Πραγματικά, η Γερμανία που ασκεί το διάστημα αυτό την προεδρία της ομάδας, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την… συσσώρευση τόσο πολλών διεθνών ηγετών στη βελγική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα «στριμώχνοντας» μια ακόμη συνάντηση. Έτσι, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά.

Η συνάντηση ορίστηκε για το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, 24 Μαρτίου, μεταξύ της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα φέρει τους ηγέτες των 30 κρατών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες και της έναρξης της προγραμματισμένης διήμερης συνόδου κορυφής των 27 της Ε.Ε.

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα βρεθούν στην πόλη για τις διαδοχικές κρίσιμες συναντήσεις θα είναι και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που έχει ανακοινωθεί πως θα συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, με στόχο η συζήτηση να επικεντρωθεί στην τήρηση μιας κοινής γραμμής μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ουσιαστικά ο μόνος διεθνής ηγέτης που θα προσέλθει στις Βρυξέλλες μόνο για την έκτακτη συνάντηση του G7 θα είναι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα.

Η G7 έχει επίσης συντονίσει τις προσπάθειες της για τη δρομολόγηση κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων αφαιρώντας της το εμπορικό καθεστώς που απολάμβανε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Όμως, στόχος είναι να ενισχυθεί η πίεση προς το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012