Κοντά στο 3% θα «πέσει» η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Ηλίας Λεκκός, μιλώντας στο OT FORUM.
Ο ίδιος είπε ότι από 5,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη θα μετριαστεί πολύ κοντά στο 3%, λόγω πληθωρισμού, διότι μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα.
Ο κ. Λεκκός εκτίμησε ότι υπό το πρίσμα ενός δυσμενέστερου σεναρίου, θα μπορούσε να «πέσει» και κάτω από 3%.
Παράλληλα εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 6,5% μεσοσταθμικά για το 2022, ενώ δεν απέκλεισε να είναι στην περιοχή του 8%-9% για 2-3 μήνες και μετά να υπάρξει αποκλιμάκωση.
Μάλιστα, είπε ότι ένας μέρος του πληθωρισμού είναι «τεχνητό», λόγω του ότι πέρυσι ήταν αρνητικός, ενώ εξαρτάται και από τις διεθνείς τιμές.













![Γεωργία: Η «χαμένη» δεκαετία των επενδύσεων – Το έλλειμμα στον αγροτικό τομέα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_georg_PROIONTA_money.jpg)

![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, πού μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1.jpg)
























