Βαρύ αποδείχτηκε το κόστος των αυξημένων δαπανών στο μέτωπο της ενέργειας και των μισθών για την Walmart, καθώς η κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ απέτυχε κατά πολύ να «πιάσει» τις αναμενόμενες επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ αναγκάστηκε να προχωρήσει και σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της για το σύνολο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος είδε τα καθαρά έσοδα του να υποχωρούν σχεδόν κατά 25%, στα 2,05 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 1,30 δολάρια, ήτοι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα αναμενόμενα 1,48 δολάρια. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 141,57 δισ. δολάρια, ήτοι λίγο καλύτερα από τα αναμενόμενα 138,94 δισ. δολάρια.

Αν και η Walmart έδειξε καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με τις ανταγωνίστριες αλυσίδες σε επίπεδο ανεφοδιασμού και αποθεμάτων χρειάστηκε να πληρώσει «φουσκωμένο» λογαριασμό για τα έξοδα μεταφοράς. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση στο εργασιακό κόστος εκτίναξαν τις λειτουργικές της δαπάνες.

«Τα επίπεδα πληθωρισμού, κυρίως σε τρόφιμα και καύσιμα, δημιούργησαν αυξημένη πίεση στα περιθώρια κέρδους και το λειτουργικό κόστος» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος, Νταγκ ΜακΜίλον.

Πάντως, με δεδομένα τα στοιχεία αυτά η εταιρεία αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση για μικρότερα κέρδη για το σύνολο της φετινής χρονιάς, μειώνοντας την εκτίμηση της κατά 1%. Χαμηλότερα αναμένεται, εξάλλου, να κινηθούν τα κέρδη και για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η είδηση προφανώς προκάλεσε απογοήτευση στην Wall Street, με την μετοχή του Ομίλου να υποχωρεί προσυνεδριακά κατά 6,5% στα 138,51 δολάρια. Πάντως, συνολικά για τη χρονιά η μετοχή της αλυσίδας έχει καταφέρει να καταγράψει μικρά κέρδη της τάξεως του 2,5%, γεγονός θετικό δεδομένων των απωλειών που καταγράφουν οι περισσότεροι κλάδοι και επιχειρήσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου, κυρίως δε, μετά και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή