
Η Broadcom, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ημιαγωγών, βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας παροχής cloud υπηρεσιών VMware.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg, οι συνομιλίες μεταξύ των Broadcom και VMware είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει οποιαδήποτε διαρροή για το περιεχόμενό τους.
Η Broadcom είναι μία εταιρεία που κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε πληθώρα εφαρμογών, από κινητά τηλέφωνα μέχρι εγκαταστάσεις τηλεφωνικών δικτύων.
Η εξαγορά μίας εταιρείας όπως η VMware ενδεχομένως θα της έδινε πρόσβαση και στον χώρο των data centers όπου τεχνολογίες της τελευταίας χρησιμοποιούνται από πελάτες στο cloud.
Ο κύριος… deal maker
Στο τιμόνι της Broadcom βρίσκεται ο Αμερικανο-μαλαισιανός Χοκ Ταν ο οποίος θεωρείται… μετρ των συμφωνιών εξαγοράς, όχι άδικα αφού από το 2006 που ανέλαβε τη θέση του CEO με συνεχείς εξαγορές έφτασε την εταιρεία να έχει αξία σήμερα άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από τις πλέον τολμηρές κινήσεις του Ταν ήταν όταν το 2017 επιχείρησε να εξαγοράσει την Qualcomm έναντι του ποσού των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο το deal δεν προχώρησε αφού μπλοκαρίστηκε από τον τότε ένοικο του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, λόγω ανησυχιών ότι μια τέτοια συμφωνία θα έδινε στην Κίνα «το πάνω χέρι» στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.
Ακολούθως, ο Ταν μετέφερε την έδρα της Broadcom από τη Σιγκαπούρη στο Σαν Χοσέ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακολούθησαν οι εξαγορές των CA Technologies (έναντι 18,9 δισ. δολαρίων) και του τμήματος κυβερνοασφάλειας της Symantec (έναντι 10,7 δισ. δολαρίων).
Η VMware των 40 δισ. δολαρίων
Από την άλλη πλευρά η VMware είναι μια εταιρεία αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον μεγαλύτερο επενδυτή της να είναι ο Μάικλ Ντελ, ιδρυτή της Dell Technologies, από την οποία αποδεσμεύτηκε η VMware πέρυσι.
Αναλυτές θεωρούν ότι αν τελικά οι συνομιλίες εξελιχθούν ομαλά θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του τομέα λογισμικού της Broadcom, κάτι που θα σημαίνει και την αλλαγή χαρακτήρα της εταιρείας αφού η παραγωγή ημιαγωγών και η παραγωγή λογισμικού της εταιρείας θα είναι στο 50-50.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια