
Ο επιχειρηματίας που διορίστηκε από τον Μπόρις Τζόνσον «Τσάρος του Κόστους Διαβίωσης», υποστήριζε πριν από έξι μήνες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είναι έξυπνος και πρέπει να παραιτηθεί.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Ντέιβιντ Μπάτρες, πρώην ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας παράδοσης έτοιμου φαγητού «Just Eat», θα αναλάβει ένα ρόλο από τον οποίο θα βοηθά τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης.
Σήμερα, πολλά μέσα ενημέρωσης θυμήθηκαν τα ουδόλως κολακευτικά σχόλια που έκανε στο Twitter ο Μπάτρες για τον Τζόνσον, πριν από μερικούς μήνες.
«Γιατί άραγε οι χειρότεροι άνθρωποι αναρριχώνται συχνά στο υψηλότερο αξίωμα και μένουν εκεί;», έγραψε τον Ιανουάριο, με αφορμή τη δημοσίευση μιας έκθεσης για τα πάρτι που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω της καραντίνας. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στον πρωθυπουργό για την παραβίαση των κανόνων.
«Ο Μπόρις πρέπει να φύγει, απλώς πρέπει να φύγει», πρόσθεσε.
Σε άλλο μήνυμα, ο Μπάτρες κατηγορούσε τον Τζόνσον ότι αντιμετωπίζει «ανεύθυνα» τη βρετανική οικονομία και πρόσθεσε: «Μην συγχέετε ποτέ μια ακριβή εκπαίδευση με την εξυπνάδα ή την ακεραιότητα. Δεν νομίζω ότι ο Μπόρις διαθέτει κάτι από αυτά».
Ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον, ο ίδιος που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τα νέα του διορισμού του Μπάτρες, είπε ότι οι απόψεις του δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο που αναλαμβάνει.
«Το άτομο στο οποίο αναφέρεστε έχει ένα πολύ σαφές έργο όσον αφορά στο κόστος διαβίωσης και όχι σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής». Όταν ρωτήθηκε αν ο Τζόνσον διάβασε τις αναρτήσεις, απάντησε ότι «δεν γνωρίζει αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για κάθε σχόλιο, αλλά έχει δοθεί η δέουσα προσοχή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα