Βενιζέλος: Η Ιστορία ως γυναίκα – Η αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις

Μπορεί να σώσει την αμερικανική δημοκρατία και να λειτουργήσει καταλυτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Βενιζέλος: Η Ιστορία ως γυναίκα – Η αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις

«Στις 4.5.2022 με αφορμή τη διαρροή του σχεδίου της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, είχα γράψει το παρακάτω σχόλιο*. Δυστυχώς το σχέδιο ήταν ακριβές και σήμερα δημοσιεύθηκε πλέον επισήμως ως απόφαση» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και συνεχίζει:

«Πρόκειται για ιστορική ανατροπή. Για δραματική οπισθοχώρηση που θα διχάσει ακόμη βαθύτερα την ήδη διχοτομημένη αμερικανική κοινωνία και θα επηρεάσει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις στην αμερικανική δημοκρατία. Ενδέχεται, με μεγάλο κόστος για το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων, η απόφαση να λειτουργήσει εντέλει θετικά για τον πολιτικό προσανατολισμό των ΗΠΑ. Ενδέχεται να συμβεί μια ενδιαφέρουσα ετερογονία των σκοπών«.

«Επίσης είναι, κατά τη γνώμη μου, προφανής η διασταύρωση της απόφασης και των κοινωνικών και πολιτικών της επιπτώσεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση Δύσης και Ρωσίας. Η σύγκρουση αφορά κατά βάθος τις αντοχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και την ύπαρξη της Δύσης ως στρατηγικής οντότητας. Η κρίση επειδή δοκιμάζει τις αντοχές των δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών θα κριθεί στο εσωτερικό τους. Κυρίως στο εσωτερικό της αμερικανικής δημοκρατίας.

Εδώ μπορεί να εμφανιστεί η δεύτερη και μεγαλύτερη ετερογονία των σκοπών της ακραία συντηρητικής πλειοψηφίας των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Για τις νομικές πτυχές της απόφασης παραπέμπω στο αρχικό μου σχόλιο που αναρτήθηκε στις 4.5.2022. Θα ειπωθούν πολλά διεθνώς στους κύκλους των ομοτέχνων μου. Άλλωστε η νομική διάσταση υπερκαλύπτεται από την αξιακή, την πολιτική και εντέλει την γεωπολιτική διάσταση.

Η Ιστορία κυοφορεί και αυτή και θα δώσει τη δική της απάντηση στους έξι δικαστές (με τις αποχρώσεις της γνώμης του Προέδρου Ρόμπερτς ) του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η Ιστορία προσωποποιημένη ως γυναίκα θα τους τιμωρήσει».

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο