Να… απενεργοποιήσει τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, και του ΣΥΡΙΖΑ κατά δεύτερο, για την κοινωνική κατοικία, θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Απ΄ ότι μαθαίνει η στήλη, σύντομα, ίσως και σε κάποιο από τα υπουργικά συμβούλια που θα συγκληθούν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει μέτρα για τους νέους που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι εξαιτίας των υψηλών ενοικίων, αλλά και της ακρίβειας που επικρατεί και στην κτηματαγορά.
Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι «χάνουν» σ’ αυτό το ηλικιακό target group και θα θελήσουν να κάνουν ένα γενναίο άνοιγμα με μέτρα που δεν θα αφήσουν αδιάφορους τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε αναζήτηση στέγης.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανακοινωθεί ευρύ πρόγραμμα κατασκευής σπιτιών, είτε με εργασίες σε υπάρχοντα ακίνητα του Δημοσίου που παραμένουν ανεκμετάλλευτα εδώ και χρόνια, είτε με νέες επενδύσεις στον τομέα της κοινωνικής κατοικίας.
Διαβάστε επίσης: Πως η τηλεργασία επηρεάζει το real-estate
Ένα πρόγραμμα σαν κι αυτό που χρόνια έδινε εργατικές κατοικίες σε φτωχούς και ανέργους. Με τον τρόπο αυτό στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα κάνουν ρελάνς στις προτάσεις της αντιπολίτευσης, όπως π.χ. στις συνεχείς αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη για την ανάγκη ένταξης επενδύσεων στην κοινωνική κατοικία, στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως στην Πορτογαλία που ετοιμάζουν περί τα 30 χιλιάδες φθηνά σπίτια για ζευγάρια και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.
Η Γερμανία σε πανικό
Θα είναι η ενεργειακή… 11η Σεπτεμβρίου για τη Γερμανία, η 11η Ιουλίου; Δηλαδή αύριο Δευτέρα, όπου η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου από τον αγωγό North Stream. Για λόγους συντήρησης και για 10 ημέρες, είναι ο αρχικός σχεδιασμός, όμως, κανείς δε γνωρίζει αν ο Πούτιν θα πατήσει το κουμπί και δεν θα επανεκκινήσει τον αγωγό.
Ουσιαστικά θα αποτελέσει το ισχυρό χαρτί του τσάρου ώστε να δείξει ποιος έχει τη δύναμη σ’ αυτόν τον διπλωματικό πόλεμο.
Αν, λοιπόν, 10 ημέρες μετά ο αγωγός συνεχίσει να… συντηρείται, τότε θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση στη Γερμανία. Κι ενδεχομένως να τεθούν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα που έχει αποφασίσει η Καγκελαρία.
Ποια είναι αυτά; Που θα πρέπει να τα δούμε και εδώ στην Ελλάδα αν φτάσουμε σε ενεργειακή… ανεπάρκεια;
Ακόμη και ενέργεια με το δελτίο, αλλά και σχέδιο διάσωσης γερμανικών επιχειρήσεων. Ηδη, πάντως, το πρόβλημα και οι πιέσεις στη Γερμανία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Δημόσια κτίρια στο Βερολίνο μειώνουν τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου το βράδυ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κλάους-Ντίτερ Μάουμπαχ ανέφερε ότι η Uniper δεν θα έχει σύντομα άλλη επιλογή από το να αντλήσει φυσικό αέριο από τους αποθηκευτικούς χώρους, να αυξήσει τις τιμές στους πελάτες και να μειώσει την προσφορά. Αυτό ακριβώς είναι το είδος των αρνητικών επιπτώσεων που επιδιώκει να αποφύγει ο υπουργός Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Δεν θα επιτρέψουμε σε μια συστημικά σημαντική εταιρεία να χρεοκοπήσει και να προκαλέσει αναταραχή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας», είπε ο Χάμπεκ σε απάντηση στη δήλωση Uniper, προσθέτοντας ότι η μορφή της υποστήριξης ήταν ακόμα υπό συζήτηση.
Ιντριγκάρει ο ανασχηματισμός
Επειδή οι Ελληνες (δημοσιογράφοι) είναι ιντριγκαδόροι, και μιας και το σενάριο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο φαίνεται να «κολλάει», τώρα μπήκαμε σε νέες φήμες. Ο ανασχηματισμός είναι το δεύτερο αγαπημένο θέμα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Όπως πληροφορείται η στήλη, στο Μαξίμου υπάρχουν σχεδιασμοί για αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, αλλά όχι μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα μπορούσε να κάνει ανασχηματισμό (αν δεν κάνει εκλογικό αιφνιδιασμό) μετά τις 15 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δηλαδή όπου εκεί θα θελήσει να δώσει το στίγμα της πολιτικής του ενόψει του δύσκολου χειμώνα.
Τώρα ποιους θα αλλάξει, ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση, ποιοι θα αναβαθμιστούν; Κανείς δε γνωρίζει, αλλά θα μπορούσε να γίνει συγχώνευση του υπουργείου Εσωτερικών με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η δημιουργία υφυπουργείου για την ακρίβεια, αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης κλπ.
Τιμές – σοκ στα ράφια
Η επισιτιστική κρίση, δηλαδή η έλλειψη προϊόντων, είναι ο εφιάλτης της Ευρώπης. Τι γίνεται, όμως, αν έχεις προϊόντα αλλά δεν τα… ακουμπάνε οι καταναλωτές; Δηλαδή αν τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι μεν γεμάτα, αλλά οι τιμές τους καταστούν αποτρεπτική την αγορά τους.
Αυτό το φαινόμενο βιώνουν εκατομμύρια Ελληνες καταναλωτές που βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ και αδυνατούν να βρουν λύση.
Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: “Μαύρες” προβλέψεις για Ιούλιο και Αύγουστο
Οι τιμές των προϊόντων, ακόμη και βασικών ειδών διατροφής, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη μέσα σε ένα χρόνο, ειδικά τους τελευταίους 3-4 μήνες.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών
Από Ιούνιο 2021 σε Ιούνιο 2022 οι τιμές διαμορφώθηκαν:
Γάλα φρέσκο: από 1,18 στα 1,41
Λάδι: από 6,32 στα 8,25
Ψωμί το κιλό: από 1,60 στα 2,60
Σαρδέλα: από 3,00 στα 5,00
Φασόλια φρέσκα: από 2,50 στα 3,99
Ζάχαρη: από 0,74 στα 1,20
Βερίκοκα: από 1,70 στα 2,89
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 50%. Δηλαδή μία οικογένεια 4 ατόμων εκεί που έδινε περίπου 300 ευρώ τον μήνα, πλέον ήδη δίνει 450 ευρώ.
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση, ανάλογη με αυτή στα καύσιμα ή στο ρεύμα; «Τι να δώσουμε; Κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ; Να φτιάξουμε… agora pass; Δυστυχώς η παρέμβαση ως προς τη μείωση των τιμών δεν είναι εφικτή αυτή την ώρα», λένε κυβερνητικά στελέχη. Ακόμη και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής δύσκολα θα αποτυπωνόταν στις τιμές με τις οποίες αγοράζει ο καταναλωτής. Φοβούνται δηλαδή στην κυβέρνηση ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στην τσέπη των καταναλωτών.
Βεβαίως, στο Μαξίμου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα νέο επίδομα ακρίβειας το φθινόπωρο. Ίδωμεν.
Η ενεργειακή κρίση μοιάζει με… Λερναία Υδρα. Και όσο οι πολίτες θα δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα ή καύσιμα, τόσο θα υπάρχει φόβος για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Τον… δύσκολο χειμώνα που προβλέπουν πολλοί, ειδικά αν κλείσουν οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Το σύνδρομο της «άδειας κατσαρόλας
To σύνδρομο της «άδειας κατσαρόλας» ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, ή όπως έχει εμφανιστεί στην Τουρκία και απειλεί την επανεκλογή Ερντογάν.
Στην γειτονική χώρα, ο πληθωρισμός είναι κοντά στο 80% ενώ η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 50% τους τελευταίους 12 μήνες σε σύγκριση με το δολάριο.
Οι τιμές των προϊόντων είναι πλέον εξωπραγματικές με τους τούρκους πολίτες να αδυνατούν να… γεμίσουν την κατσαρόλα τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των FT, η οικονομική πολιτική του Ερντογάν έχει πυροδοτήσει τον πληθωρισμό τόσο ψηλά που σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χειρότερο πληθωρισμό από την Τουρκία φέτος θα έχει μόνο η Βενεζουέλα, το Σουδάν και η Ζιμπάμπουε.
«Δεν πλησιάζω τα φρούτα», είπε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας μία 52χρονη δημόσια υπάλληλος που ψωνίζει από μια υπαίθρια αγορά τροφίμων στην εργατική συνοικία Keçiören της Άγκυρας. «Παλιά ήταν μια βασική ανάγκη για τα παιδιά, γεμάτη βιταμίνες. Αλλά τώρα είναι πολυτέλεια», είπε.
Διαβάστε επίσης: Fitch: Υποβαθμίζει την τουρκική οικονομία
Η άδεια κατσαρόλα, λοιπόν, προκαλεί πανικό στο επιτελείο του Ερντογάν καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του. Ούτε οι αυξήσεις στους μισθούς που είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο Σουλτάνος, δεν βοήθησαν τους πολίτες να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.
Ο απολογισμός του Κυριάκου
Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, κι αν η τρίτη επέτειος από τη νίκη της ΝΔ θα είναι η τελευταία, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλοι οι υπουργοί έχουν κάνει τον απολογισμό τους.
Εχουν δηλαδή ετοιμάσει και παρουσιάζουν τις δράσεις τους την τελευταία τριετία. Κάποιοι υπουργοί έχουν πράγματι πολλά να δώσουν στη δημοσιότητα, άλλοι ελάχιστα. Αλλωστε, στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ποιος υπουργός έκανε τι, μην ξεχνάμε τα γνωστά exellάκια που έστελναν στο «Μαζί» του Ακη Σκέρτσου.
Όμως, ένας απολογισμός ασφαλώς έχει πολλά να δώσει, και δεν είναι άλλος από αυτόν του Κυριάκου Πιερρακάκη.
Η χθεσινή ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν χαρακτηριστική για τα 3 χρόνια που πέρασαν. Στο βίντεο που συνόδευε την ανάρτηση αναφερόταν πως:
«Μέσα σε τρία χρόνια:
Οι ψηφιακές συναλλαγές αυξήθηκαν από 8,8 εκατ. το 2018 σε 567 εκατ. το 2021
Πάνω από 200 εκατ. έγγραφα έχουν εκδοθεί ψηφιακά μέσω του gov.gr
Κάθε πολίτης απέφυγε κατά μέσο όρο περισσότερες από 60 ουρές τον χρόνο
Δημιουργήσαμε το gov.gr:
Ένα μοναδικό ψηφιακό σημείο επαφής του πολίτη με το κράτος
Αυξήσαμε τις ψηφιακές υπηρεσίες από 501 σε περισσότερες από 1.400
Και ψηφιοποιήσαμε τις πιο συχνές αλληλεπιδράσεις του πολίτη με το Δημόσιο
Κάναμε το κράτος πιο φιλικό στον πολίτη:
Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες γύρω από γεγονότα ζωής, όπως η δήλωση γέννησης.
Διευκολύναμε την αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των μητρώων μόνο με τη συναίνεση του πολίτη.
Αναβαθμίσαμε τις τηλεπικοινωνίες:
Η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις πρώτες χώρες στην ΕΕ που ολοκλήρωσαν τη δημοπρασία του φάσματος 5G.
Επιταχύνουμε τη μετάβαση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις οπτικές ίνες.
Υλοποιήσαμε το emvolio.gov.gr:
Σχεδιάσαμε ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα εμβολιασμού.
Η Ελλάδα καθιέρωσε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη ψηφιακά πιστοποιητικά covid.
Αναβαθμίσαμε τις διαδικασίες της Υγείας:
Ενεργοποιήσαμε την άυλη συνταγογράφηση και δημιουργήσαμε την εφαρμογή MyHealth.
Ενισχύουμε ψηφιακά τα προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
Επιλύσαμε εκκρεμότητες:
Παραδώσαμε σε πλήρη λειτουργία το 112 μέσα σε έξι μήνες.
Επιταχύναμε τη διαδικασία κτηματογράφησης.
Σκεφτήκαμε καινοτόμα:
Δημιουργήσαμε το «Ταμείο Φαιστός» για την ενίσχυση των οικοσυστημάτων καινοτομίας 5G.
Υλοποιούμε το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Δημιουργήσαμε τις συνθήκες για τη μετάβαση σε μία ψηφιακή Ελλάδα:
1) Θέσαμε τη χώρα σε κίνηση,
2) Δημιουργούμε ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό,
3) Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Ελλάδα είναι μία μεταρρυθμίσιμη χώρα.
Τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο».
Η αλήθεια είναι ότι το gov.gr και το emvolio.gov.gr να ανέφερε μόνο ο υπουργός δεν θα ήθελε πολλά. Χιλιάδες εργατοώρες γλιτώσαμε σε ουρές, εκνευρισμό, χρήματα. Κι όλα αυτά με… ένα κλικ. Είναι πράγματι μια ψηφιακή επανάσταση, που βεβαίως για το απαρχαιωμένο ελληνικό δημόσιο είναι ακόμη σταγόνα στον ωκεανό.
Τι είδε ο Σκέρτσος στην 3ετία
Με άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Ακης Σκέρτσος κάνει τον συνολικό απολογισμό της κυβερνητικής τριετίας. Και αξίζουν ορισμένα στοιχεία στα οποία επέμεινε:
Η Ελλάδα το 2021 κατέγραψε την 3η δυναμικότερη ανάκαμψη στην ΕΕ των 27 (8,3% αύξηση του ΑΕΠ, 7% το πρώτο τρίμηνο φέτος)
Προστέθηκαν περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας (μείωση ανεργίας σχεδόν κατά 5 μονάδες)
Μειώθηκαν 52 φόροι -ο ΕΝΦΙΑ κατά 34%- και εισφορές σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
Με την διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι -μαζί με τη μείωση εισφορών- εξασφαλίζουν παραπάνω από έναν επιπλέον 15ο μισθό
Διατέθηκαν συνολικά 51 δισ. ευρώ για να στηρίξουν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και εισοδήματα λόγω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα το κλειδωμένο σε σταθερά επιτόκια δημόσιο χρέος βαίνει μειούμενο
1.500 νέες ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας
Χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, που μαζί με τα αγροτικά κονδύλια εξασφαλίζουν σωρευτικά 80 δισ. ευρώ έως το 2027, εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής στην πρόσφατη ιστορία
Καλά όλα αυτά, βεβαίως, όμως, οι εκλογές κερδίζονται αλλιώς, και το ξέρει αυτό και ο κ. Σκέρτσος. Κερδίζονται με τις… τσέπες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι άδειες λόγω των απανωτών κρίσεων, της ακρίβειας στην αγορά, των πανάκριβων καυσίμων και του ρεύματος. Ισως, όχι απαραίτητα με ευθύνη της κυβέρνησης, άλλωστε πληθωριστικό σοκ έχουμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, αυτό θα είναι και το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς τις κάλπες. Και το «όπλο» της αντιπολίτευσης βεβαίως που θα θελήσει να πείσει ότι αυτή θα κυβερνήσει καλύτερα.
Το στοίχημα των 20 δισ. ευρώ
Θα φτάσουμε τα 20 δισ. ευρώ φέτος από τον τουρισμό; Αυτό είναι πλέον το στοίχημα που μπαίνει για τους φορείς του κλάδου και φυσικά για την κυβέρνηση.
Τα δεδομένα από τον τουρισμό είναι εντυπωσιακά. Γεμάτη με ξένους η Αθήνα, γεμάτα τα νησιά και οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί, παρά την ακρίβεια στα καύσιμα. Όμως, αυτό δεν πτοεί τους επισκέπτες από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Αυστραλία, Καναδά, Ισραήλ κυρίως, οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει τα ελληνικά θέρετρα και καλύπτουν το κενό που αφήνουν Ρώσοι, Ουκρανοί και Κινέζοι τουρίστες, αλλά και οι Ελληνες που θα δυσκολευτούν να πάνε διακοπές φέτος.
Διαβάστε επίσης: Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν τα voucher για φτηνές διακοπές
Στο φετινό θαύμα στον τουρισμό αναφέρεται και χθεσινό άρθρο του Reuters.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «αν και είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά -με την πανδημία να είναι ακόμα εδώ, με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία- βλέπουμε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ισραήλ, από όλο τον κόσμο, να έρχονται στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους».
«Μετά από δύο χρόνια σκληρής πανδημίας, χαιρόμαστε που έχουμε τους επισκέπτες μας και μια κανονική σεζόν», δήλωσε ο Μπάμπης Βούλγαρης, ξενοδόχος στην Κέρκυρα. «Η πληρότητα είναι ήδη υψηλή στα ξενοδοχεία μας και είμαστε αισιόδοξοι και για το υπόλοιπο καλοκαίρι», ανέφερε.
Ο Μιχάλης Μηναδάκης, γενικός διευθυντής πολυτελούς θέρετρου έξω από την Αθήνα, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός της ενέργειας φτάνει σε «απίστευτα» επίπεδα, ωστόσο η ζήτηση για ταξίδια ήταν υψηλή και οι κρατήσεις για φέτος είχαν ξεκινήσει ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. «Συνολικά, πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019», είπε χαρακτηριστικά.
Latest News
Θυμήθηκαν τον Τσίπρα, η προσεκτική ΕΚΤ, ετοιμάζεται το deal του CVC, τα «σεμινάρια» του Θεοδωρόπουλου, το ξενοδοχείο του χρηματιστή, Χριστούγεννα στο Ντίσελντορφ
Θυμήθηκαν και τα ελληνικά
Στον πάγο και πάλι οι τράπεζες, τα 13 λεπτά του Πατέλη, το αποτύπωμα Κοντόπουλου, οι μνήμες Τζαννετάκη, τι ετοιμάζει η Lavipharm, η πρόταση Καλαντώνη, το deep value play της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από Δευτέρα οι αποφάσεις για ΔΕΠΑ
Παίζοντας με τις τάπες…
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη, η σφήνα Πολίτη, «καίει» εκατ. η Hellenic Train, παρασκήνιο για Elpedison, το triple της Helleniq Energy, η άγνωστη «πληγή» του λιανεμπορίου
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη
Το βιβλίο του Πατέλη, τραπεζική υπομονή μέχρι την Κυριακή, το ράλι της Helleniq Energy, το billion της Attica Bank, ο αγοραστής του Κορασίδη, ο «θησαυρός» στους φούρνους
Λίγη θεωρία
Στην αναμονή ο Αγ. Βασίλης για το ΧΑ, τα σενάρια για τράπεζες, το timing της Νέας Υόρκης, τα χιλιόμετρα του Πιτσιλή, το δείπνο στην Ακρόπολη, «σιγή ασυρμάτου» για Elpedison
Στην αναμονή
Κυβέρνηση από το… παρελθόν, το «Άγιο Δισκοπότηρο» των long του ΧΑ, τα deals που έρχονται, τα προβλήματα του Fourlis, το «θέατρο» του ΟΠΕΚΕΠΕ και η Stoli
Το όριο
Η γραμμή «Μαζινό» των αγορών, η «προσγείωση» Piccoli στην Αθήνα, το κλειστό meeting των επιχειρηματιών, το αδιέξοδο της Energean, οι Κινέζοι στο Golden Hall, οι έλεγχοι στα κρεατικά
Καμία ανησυχία (;) από το μέτωπο
Τα «στραβά μάτια» των τραπεζών, το αυτονόητο από τη Βρεττού, το στοίχημα της Θεσσαλίας, «Ενοικιάζεται» στην Κλαυθμώνος, το game της Edison, τι ετοιμάζουν οι Γερμανοί στην… Κω;
Τα αυτονόητα
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, τα «βελάκια» της κυβέρνησης στις τράπεζες, το «μυαλό» του Γκούμα στην Motor Oil, οι «συμμαθητές» των επενδύσεων, η είδηση από την BofA
Δεύτερη ημέρα στο ΟΤ FORUM
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, ο gentleman Στουρνάρας, το unfair του Μητσοτάκη, το ξέσπασμα των τραπεζών και η ρελάνς Ανδρουλάκη, τα μέτωπα Θεοδωρικάκου, ο “Αθηναίος” της ΕΣΕΕ
Στο Μικρό Χρηματιστήριο