Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη καταγράφει το Bitcoin από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ενισχύεται θεαματικά από την επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές ευρύτερα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο άνω του 13% αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο, αν και έχασε ορισμένα από τα κέρδη του, στα 22.000 δολάρια, καθώς η είδηση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, προκάλεσε υποχώρηση στο χρηματιστήριο.

Διαβάστε επίσης: Ελ Σαλβαδόρ: Το πείραμα με το bitcoin φέρνει τη χώρα πιο κοντά στη χρεοκοπία

Ισχυρή απόδοση

Άλλα tokens όπως το Ether, το Avalanche και το Solana είχαν επίσης ισχυρή απόδοση τις τελευταίες ημέρες, συμβάλλοντας στην ανάκτηση της συνολικής αγοραίας αξίας των κρυπτονομισμάτων κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Οι μετασεισμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων χτυπούν την πόλη του

Η γενικότερη εικόνα ανόδου των μετοχών στα χρηματιστήρια προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση για τα «λαβωμένα» κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin ωστόσο παραμένει κατά 50% χαμηλότερα το 2022, καθώς έχει δεχτεί πλήγματα από τη νομισματική σύσφιξη των κεντρικών τραπεζών, αλλά και από μια σειρά «φούσκες» που έσκασαν στον τομέα των ψηφιακών asset που εξακολουθεί να ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto