Στηρίγματα για να αναιρέσει τη «ζημία» της μίνι πολιτικής κρίσης βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο διευρύνει τα κέρδη του, εν μέσω όμως χαμηλού τζίρου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,66% στις 865,18 μονάδων, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Αν και άρχισε με αρκετή επιφυλακτικότητα τις συναλλαγές σήμερα, παραμένοντας εν αναμονή των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών φέρνουν τον γενικό δείκτη στη ζώνη του εκθετικού κινητού των 200 ημερών, ο οποίος χάθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εάν καταφέρνει να τον ανακτήσει, τότε θα βελτιώσει εκ νέου τη βραχυπρόθεσμη τεχνική του εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Τι δείχνουν οι αποδόσεις για τις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ

Αυγουστιάτικη ραστώνη

Βέβαια, προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί. Η έλλειψη τάσης και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ωστόσο ήδη ο γενικός δείκτης έχει «πάρει πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων, όπως αναφέρει η  Trader24.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Πληθωριστικές αναταράξεις

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Βιοχάλκο, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΛΧΑ ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Titan, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Eurobank. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders