Για συστηματικές παραβιάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών στις συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δίνοντας διορία επτά ημερών προς τις εταιρείες για να εφαρμόσουν όσα ορίζουν οι ΣΣΕ.

Όπως τονίζει η ΠΝΟ «οι συνεχείς παραβιάσεις και οι υπερβάσεις των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων απασχόλησης έχουν ως αποτέλεσμα οι ναυτικοί να εργάζονται στην πράξη πλέον των 12 ωρών ημερησίως και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και 17, σε βάρος όχι μόνο των ιδίων, αλλά και της ίδιας της ασφάλειας της επιβατηγού ναυτιλίας και της ασφάλειας της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα». Μάλιστα, τονίζει ότι το φαινόμενο αυτό είναι ο κανόνας στην κατηγορία των ταχυπλόων.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ψηφοφορία το ΣΑΣ για το νέο κανονισμό

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΝΟ αποστείλει ανοιχτή προειδοποίηση προς όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις και στις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι αν εντός επτά ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν εφαρμόσουν πιστά και απαρέγκλιτα τα όσα ορίζουν οι ΣΣΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για την άμεση ανάληψη δυναμικών συνδικαλιστικών δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων, ανά πλοίο.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News