Τρεις εκδηλώσεις (12-14 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ειδικό χώρο του Περιπτέρου 7 της ΔΕΘ και θα μεταδοθούν με live streaming από το κανάλι της ΜΟΔ στο YouTube και μέσω Facebook.

Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Το πρόγραμμα

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, και ώρα 16.00-17.30, η εκδήλωση θα έχει θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027».

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00-18.30 η εκδήλωση θα έχει θέμα: «ΕΣΠΑ και περιβάλλον. Η συμβολή της ΜΟΔ σε περιβαλλοντικές δράσεις και έργα της Αυτοδιοίκησης» και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30-18.30 η εκδήλωση θα έχει θέμα «Δράσεις Επιχειρηματικότητας ανοικτές σε όλους».

ΕΣΠΑ: Ισχυρή παρουσία στην 86η ΔΕΘ

Ισχυρή παρουσία έχει προγραμματίσει να έχει η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ) στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προβολή και ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την παρουσία της στην 86η ΔΕΘ, από το περίπτερο 7 του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η γενική γραμματεία έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και τοπική κοινωνία, για τη συμβολή του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της διοχέτευσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία συνολικών πόρων 26,2 δισ. ευρώ, τα εγκεκριμένα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 υποστηρίζουν έμπρακτα τους εθνικούς στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, καθώς και τις νέες δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, καινοτομικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, υποδομών, μεταφορών, περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων, βιοποικιλότητας, «καθαρής» ενέργειας, δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υγείας και ψυχικής υγείας, ποιοτικής εκπαίδευσης νέων, ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης και θαλάσσιας πολιτικής.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 86η ΔΕΘ, η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ προσκαλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε ειδική εκδήλωση (Open Day), με σκοπό την προβολή των Τομεακών Προγραμμάτων 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν τους άξονες Ανταγωνιστικότητα, Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή, Μεταφορές και Πολιτική Προστασία.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και τους επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News