Το 35,24% της αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ήτοι 34,78 εκατ. ευρώ από τα 99 εκατ. ευρώ που ζητούνται, καλύφθηκε μέχρι την Τρίτη, με το βασικό της μέτοχο ωστόσο, τη Lyktos Group, που ελέγχεται από τον Μιχάλη Σάλλα, να μην ασκεί σε αυτή τη φάση τα δικαιώματά του.

Σημειώνεται ότι περί τα 12 εκατ. ευρώ εισέφεραν τρεις συστημικοί όμιλοι, Alpha Bank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ 4,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από προεγγραφές νέων επενδυτών για την απόκτηση αδιάθετων τίτλων.

Επίσης, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας ο εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας.

Στις 27 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η ΑΜΚ

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της προχώρησε σε παράταση της διαδικασίας έως και τις 27 Οκτωβρίου για τη συμμετοχή ειδικών και μη επενδυτών στην έκδοση μετοχών.

Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον νέων επενδυτών από επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους και τις σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση της Παγκρήτιας.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ στην Παγκρήτια

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το παραπάνω ποσοστό «είναι ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα το οποίο θα επιτρέψει στην τράπεζα να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση του ποσού που έχει προγραμματιστεί και να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού και κεφαλαιακού της πλάνου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Σημειώνεται ότι η άντληση των 99 εκατ. ευρώ είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η φιλική συγχώνευσή της με την Τράπεζα Χανίων και για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του υποκαταστήματος της HSBC στην Ελλάδα.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εξυγίανση του ισολογισμού του νέου σχήματος, τον εκσυγχρονισμό του και την ανάπτυξη των εργασιών του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις