Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι κυβερνητικό κλιμάκιο, που έφτασε στις περιοχές, που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία στην Κρήτη.

Πρώτος σταθμός ήταν η Αγία Πελαγία που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές ενώ θρηνούμε και δύο νεκρούς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Παράλληλα συμμετείχαν οι γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, και η γ.γ. Υποδομών, Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο είδε από κοντά τις καταστροφές που υπέστη η Αγία Πελαγία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη στο δημαρχείο Μαλεβιζίου παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα.

6.000 ευρώ σε κάθε πληγέντα

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των κατοίκων, επιχειρηματιών αλλά και της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο θα δοθούν άμεσα σε κάθε πληγέντα του δήμου Μαλεβιζίου (Αγίας Πελαγίας, Λυγαριά, Παλιόκαστρου) 6.000 ευρώ, ενώ στον δήμο Μαλεβιζίου θα δοθούν 400.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν