Επιδεινώθηκαν οι προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου οικονομικής έρευνας ZEW.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις -61,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από -55,3 μονάδες τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στις – 58,0 μονάδες.

Ακόμα πιο αρνητικές προσδοκίες

Η προοπτική για ελλείψεις στην ενέργεια τον ερχόμενο χειμώνα έχει κάνει τις προσδοκίες ακόμη πιο αρνητικές για μεγάλα τμήματα της γερμανικής βιομηχανίας και η ανάπτυξη στην Κίνα αξιολογείται λιγότερο ευνοϊκά, επισήμανε ο πρόεδρος της ZEW, Achim Wambach στην έκθεση.

Οι ειδικοί αξιολογούν επίσης την τρέχουσα οικονομική κατάσταση πιο αρνητικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης που μετράει τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε απότομα στις – 60,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από – 47,6 μονάδες τον Αύγουστο, κάτω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για – 50,0.

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ήδη μείωση στις εισερχόμενες παραγγελίες, την παραγωγή και τις εξαγωγές», είπε ο κ. Wambach.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή