Fourlis: Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2022

Βελτίωση σε όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη κατέγραψε ο όμιλος

Fourlis: Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2022

Πωλήσεις της τάξεως των 501,4 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Fourlis το 2022 έναντι 439,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 14% σε σχέση με το 2021. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις το 2022 ανήλθαν στα  69,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με 77,8 εκατ. ευρώ το 2021.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA (OPR), ανήλθαν σε 39,6 εκατ. ευρώ. έναντι 38,1 εκατ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε  20 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 19,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 71,4% σε σχέση με το 2021 (11,5 εκατ. ευρώ).

Fourlis: Ξεπέρασαν το 2019 οι πωλήσεις σε IKEA και Intersport – Πού ανοίγουν νέα καταστήματα

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Fourlis στις 31/12/2022 ήταν 201,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 102,5 εκατ. ευρώ (104,6 εκατ. ευρώ στις 31/12/2021) αφορούν τις εμπορικές δραστηριότητες λιανικής του ομίλου και 98,8 εκατ. ευρώ (31,2 εκατ. ευρώ στις 31/12/2021) αφορούν τη δραστηριότητα επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία «Trade Estates ΑΕΕΑΠ».

ΙΚΕΑ

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ), παρουσίασε πωλήσεις 317,6 εκατ. ευρώ έναντι 273,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 16,2%. Oι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 15,2% ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17,4% συγκρινόμενες με το 2021. Το EBITDA (OPR) ανήλθε σ€ 30,5 εκατ. ευρώ έναντι 25,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,8 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 5 μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ (3 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, και 1 στη Βουλγαρία), 6 μεσαίου μεγέθους καταστήματα (4 στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία) και 9 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick- up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ (6 από αυτά στην Ελλάδα, 2 στην Βουλγαρία και 1 στην Κύπρο). Τέλος, σχεδιάζονται ή είναι υπό κατασκευή τρία νέα μεσαίου μεγέθους καταστήματα στην Ελλάδα με στόχο να λειτουργήσουν τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Intersport

Στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport), οι πωλήσεις ανήλθαν στα 184,3 εκατ. ευρώ έναντι 166,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,6%. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,8%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες παρουσιάστηκε μεσοσταθμική αύξηση 10,4%, συγκρινόμενες με το 2021. Το EBITDA (OPR) ανήλθε σε 12,4 εκατ. ευρώ έναντι 14,2 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 105 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 57 καταστήματα στην Ελλάδα, 32 στη Ρουμανία, 10 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων με επενδύσεις που έφθασαν τα € 8,8 εκ το 2022.

Holland & Barrett

Η επένδυση του ομίλου Fourlis στον κλάδο προϊόντων υγείας και ευεξίας ξεκίνησε με τη λειτουργία των πρώτων 3 καταστημάτων λιανικής «Holland & Barrett», ενώ σύντομα θα είναι σε λειτουργία και ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας. Στόχος είναι η λειτουργία 100 – 120 φυσικών καταστημάτων στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία την επόμενη πενταετία.

Αναφορικά με τα προβλήματα που διεθνώς επηρέασαν την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαθεσιμότητα προϊόντων, κυρίως στον κλάδο οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι δείκτες διαθεσιμότητας να πλησιάζουν πλέον τα επίπεδα κανονικότητας. Το κόστος ενέργειας για τη λειτουργία των καταστημάτων και των αποθηκών του ομίλου, επηρεάστηκε από τις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται διεθνώς, και αποτελεί πλέον το 5,4% των λειτουργικών εξόδων για το 2022 σε σχέση με 4,5% στο σύνολο του 2021.

Trade Estates

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου, έχει στην κατοχή της ακίνητα μικτής εκτιμώμενης αξίας (GAV) 300 εκ. ευρώ και καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) 211 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων και logistics. Η εισαγωγή της εταιρείας στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντός του τρέχοντος έτους, παραμένει βασικός στόχος.

OT Originals

Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο