Μπορεί οι πανελλαδικές εξετάσεις να ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές της 25 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει έτσι κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τη χρήση των σχολικών αιθουσών, ωστόσο κάποια μικροπροβλήματα οδηγούν σε αλλαγές το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, κάποια σχολεία του δήμου Αθηναίων –πέντε συνολικά- δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα, καθώς με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αυτήν την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Εκλογές 2023: Τι ισχύει με την εκλογική άδεια – Νέες διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας

Πρόκειται για τα παρακάτω πέντε σχολικά συγκροτήματα:

• 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας

• 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας

• 50ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας

• 59ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας

• 12ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας

Θα ψηφίσουν αλλού

Έτσι, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, οι εκλογείς που κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, θα ψηφίσουν σε άλλα εκλογικά κέντρα.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ελέγξουν εγκαίρως στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών -και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «μάθε πού ψηφίζεις»- το νέο εκλογικό τμήμα στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν στις 25 Ιουνίου.

Πάνω από 5.000 Έλληνες ψηφίζουν στη Βρετανία

Eν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά, όπως συνέβη και στις εκλογές του Μαΐου, οι περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, είναι αυτοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού στην Γηραιά Αλβιώνα, έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 5.624 άτομα. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση όπου είχαν καταφέρει να εγγραφούν 4.938 ψηφοφόροι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ανήλθε στο 76,3%.

Οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν αύριο Σάββατο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα