Μαζικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες διωκτικές αρχές αλλά και τις διοικήσεις των επιχειρήσεων.

Όπως γράφει σήμερα Κυριακή η Wall Street Journal, λιανεμπορικοί κολοσσοί όπως η Kroger η Walmart και η Whole Foods Market της Amazon, δέχθηκαν -μεταξύ άλλων- απειλές για βόμβες στα καταστήματά τους τους τελευταίους μήνες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στα τηλεφωνήματα άγνωστοι ζητούσαν δωροκάρτες, bitcoin ή χρήματα και απειλούσαν να πυροδοτήσουν τις βόμβες εάν δεν γίνονταν πληρωμές.

Σε όλη τη χώρα

Αυτές οι απειλές έχουν εξαπλωθεί σε διάφορες περιοχές από το Νέο Μεξικό έως το Ουισκόνσιν. Σε ένα κατάστημα που ανήκει στην Kroger στο Νέο Μεξικό, μια υπάλληλος έλαβε μια κλήση από έναν ύποπτο που της ζήτησε να στείλει χρήματα και είπε ότι μια βόμβα θα έσκαγε αν καλούσε την αστυνομία.

Ένα παρόμοιο περιστατικό αναφέρθηκε σε ένα προάστιο βόρεια του Σικάγο, όπου κάποιος είπε σε υπάλληλο της Whole Foods Market ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο κατάστημα και ζήτησε 5.000 δολάρια σε bitcoin, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το FBI είπε ότι συνεργάζεται με τοπικούς και κρατικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου και ζητά από όλους να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές στις αρχές εάν οι απειλές αποτελούν μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν