Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος απολογήθηκε για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος δύο φιλοξενούμενων νεαρών στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο κατηγορούμενος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε η δικαστική λειτουργός η οποία νωρίτερα εξέτασε την πρεσβυτέρα ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε εξετάσει περίπου είκοσι άτομα που είχαν προταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέες εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καλείται να δώσει ο πατέρας Αντώνιος

Μετά το τέλος της απολογίας του του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση είδους από τη χώρα ,μια φορά εμφάνιση το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του και εγγυοδοσια δέκα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές που έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και τους ζήτησε να καταγγείλουν και εκείνοι τον ιερέα.

Παραλληλα η πλευρά της υπεράσπισης προσκόμισε βίντεο το οποίο όπως υποστηρίζουν αποδεικνύει ότι την ημέρα που έκανε καταγγελία ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, τόσο ο καταγγέλλων ίδια και και ο καυαγγελλόμενος βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία.

Το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη

Σωρεία προβλημάτων στην λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου», με σοβαρές συνακόλουθες παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της, αναδεικνύει η έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη που απεστάλη στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, «διαπιστώθηκαν αυθαίρετες και επιζήμιες για τα παιδιά πρακτικές που αφορούσαν σε βασικούς τομείς της ζωής τους, όπως την διαχείριση της συμπεριφοράς και των δυσκολιών τους, την εκπαίδευση και προετοιμασία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επικοινωνία με την οικογένεια τους και άλλα πρόσωπα εκτός της οργάνωσης, τον σεβασμό της προσωπικότητας και της ιδιωτικής τους ζωής, και την κοινωνική τους ζωή και συμμετοχή με τρόπο ανάλογο με τους λοιπούς συνομηλίκους τους».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση