Ο Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο από τoν Παναμά, νέος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ

Η θητεία του νυν γενικού γραμματέα, Kitack Lim της Δημοκρατίας της Κορέας, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο από τoν Παναμά, νέος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) εξέλεξε σήμερα, τον Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο από τη Δημοκρατία του Παναμά ως τον επόμενο γενικό γραμματέα του.

Η θητεία του νυν γενικού γραμματέα, Kitack Lim της Δημοκρατίας της Κορέας, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και θα έχει τετραετή θητεία.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, επτά κράτη μέλη του ΙΜΟ πρότειναν έναν υποψήφιο για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Ιστορική συμφωνία του ΙΜΟ

Οι έξι προτεινόμενοι υποψήφιοι, εκτός από τον Dominguez, ήταν ο Moin Uddin Ahmed από το Μπαγκλαντές, ο Suat Hayri Aka από την Τουρκία, η Cleopatra Doumbia-Henry από τη Δομινίκα, η Nancy Karigithu από την Κένυα, η Minna Kivimäki από τη Φινλανδία και ο Zhang Xiaojie από την Κίνα.

Το Συμβούλιο του ΙΜΟ κατά την 128η σύνοδό του τον Δεκέμβριο του 2022 ενέκρινε τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή της εκλογής του Γενικού Γραμματέα κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2023.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η εκλογή του Dominguez, η απόφαση του Συμβουλίου θα υποβληθεί προς έγκριση στην 33η σύνοδο της Συνέλευσης του ΙΜΟ στα τέλη του 2023.

Ο Dominguez είναι επί του παρόντος διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ, έχοντας προηγουμένως διατελέσει διευθυντής της Διοικητικής Διεύθυνσης και επικεφαλής του προσωπικού.

Πριν από την ένταξή του στον ΙΜΟ τον Ιούλιο του 2017, εργάστηκε για τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά από το 1998 ως επικεφαλής του Περιφερειακού Γραφείου Τεχνικής και Τεκμηρίωσης για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική και ως αναπληρωτής εκπρόσωπος και τεχνικός σύμβουλος του Παναμά στον ΙΜΟ.

Δήλωση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την εκλογή του υποψηφίου του Παναμά κ. Arsenio Dominguez Velasco στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του υποψηφίου του Παναμά κ. Arsenio Dominguez Velasco στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Παραμένουμε προσηλωμένοι στο ρόλο του ΙΜΟ ως παγκόσμιου νομοθέτη για την ασφαλή, περιβαλλοντικά φιλική και αποτελεσματική ναυτιλία και θα συνεργασθούμε με το νέο Γενικό Γραμματέα και τα κράτη μέλη του ΙΜΟ, προς όφελος της ναυτιλίας, των ναυτικών και της παγκόσμιας κοινότητας στο σύνολό της».

OT Originals

Περισσότερα από Ναυτιλία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο