Την κάλυψη του ομίλου της ΔΕΗ, αναγγέλλει με report της η JP Morgan, της μεγαλύτερης, όπως σημειώνει, καθετοποιημένης εταιρείας κοινής ωφέλειας.

Οι αναλυτές της θέτουν ως τιμή στόχο για τη μετοχή της τα 13,5 ευρώ και απευθύνουν σύσταση αγοράς  (buy) στους επενδυτές.

Σύμφωνα με το report, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει ένα «ταξίδι» μετασχηματισμού για την ανάπτυξή της από το 2021 με επενδύσεις 9 δισ. ευρώ για την περίοδο 2022 – 2026.

ΑΧΙΑ για μετοχή ΔΕΗ: Διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή στόχο στα 13,20 ευρώ

Υπεραπόδοση

Η JP Morgan σημειώνει τα απρόβλεπτα γεγονότα της ενεργειακής κρίσης του 2022 κι «εν μέσω ομαλοποίησης της αγοράς και του πολιτικού περιβάλλοντος, οι μετοχές ανεβαίνουν 56% από την αρχή της χρονιάς».

Ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος εκτιμά: «Βλέπουμε περιθώρια για μεγαλύτερη υπεραπόδοση».

Αύξηση κερδών

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι η ΔΕΗ θα πετύχει αύξηση κερδών αποδίδοντας την πρόβλεψη στην κατά 40% αύξηση της ανάπτυξής της την περίοδο 2023-2026.

Καταλύτες είναι η επέκταση της δυναμικότητας της εταιρείας στις ΑΠΕ στα 5 GW το 2027 αλλά και η εξαγορά της Enel Romania έναντι 1,3 δισ. ευρώ. Τονίζει η JP Morgan πως η εξαγορά θα προσθέσει από 1 έως 4 ευρώ στην τιμή στόχο της μετοχής.

Μιλούν επίσης για το πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών της εισηγμένης επισημαίνοντας ότι «βλέπουμε ένα ελκυστικό προφίλ ρίσκου/ ανταμοιβής καθώς περιμένουμε το κλείσιμο της συναλλαγής για την Enel Romania στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τέταρτο τρίμηνο η Ημέρα των Επενδυτών, όπου η εταιρεία θα ενημερώσει τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΣΕΕ: Πόσο πιο ακριβά πληρώνουν τα δάνεια οι ελληνικές επιχειρήσεις [γραφήματα]
Επιχειρήσεις |

Ασφυξία στις επιχειρήσεις από τις υψηλές προμήθειες - Η ανάλυση ΕΣΕΕ [γραφήματα]

H κατανομή της χρηματοδότησης σε μια οικονομία είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς μπορεί, σε αρκετές περιπτώσεις, να αλλάξει δραματικά τον ανταγωνισμό, επισημαίνεται σε ανάλυση της ΕΣΕΕ