
Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank από σήμερα Δευτέρα, 25.9.23, έως και την προσεχή Τετάρτη, ενώ επίσης στην Κρήτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, καταδεικνύοντας και σημειολογικά την επιχειρησιακή έμφαση που αποδίδει η Τράπεζα στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Αντρέας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Σταύρος Ιωάννου και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, έχουν δια ζώσης συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, πελάτες private banking, σε όλους του νομούς της Κρήτης καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και θεσμικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Eurobank: Προσφέρει €1,8 ανά μετοχή στο ΤΧΣ για το 1,4%
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από αθρόα διαθεσιμότητα ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων για όλες τις επιχειρήσεις και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η περιφέρεια της Κρήτης, η οποία διαθέτει ισχυρή επιχειρηματική παράδοση και τουριστική δυναμική, είναι τόπος υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής και έχει συνδέσει την οικονομία της με καλές πρακτικές καινοτομίας, εξωστρέφειας και ακαδημαϊκής έρευνας.
Στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα, η Τράπεζα διοργανώνει εκδηλώσεις με επιχειρηματικούς πελάτες και τοπικούς φορείς. Σήμερα στο Ρέθυμνο, μετά το χαιρετισμό του κ. Φωκίωνα Καραβία, θα ακολουθήσει συζήτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου και της Προέδρου της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα, για τις προκλήσεις του τουρισμού. Αύριο στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα Η Κρήτη στο επίκεντρο του Τουρισμού και των Επενδύσεων, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φ. Καραβία και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Παράσχη.
Εκταμιεύσεις 600 εκατομμυρίων
Η Eurobank, διαχρονικά Τράπεζα της Ανάπτυξης, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εμβληματικά έργα υποδομής, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική καθώς και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης για την κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη. Στόχος της Τράπεζας για την Κρήτη, είναι να πραγματοποιήσει συνολικές εκταμιεύσεις της τάξεως των €600 εκατ. την περίοδο 2023 – 2025 που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων όλων των κλάδων στο νησί.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Eurobank, μόνο στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από €220 εκατ. σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως €5 εκατ., συνδυάζοντας και τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών πόρων ή/και εθνικών προγραμμάτων. Επιπλέον, ως Τράπεζα του Τουρισμού, έχει στηρίξει 14.500 κρητικές επιχειρήσεις μέσω του ολοκληρωμένου Προγράμματος προνομίων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών Business Banking Τουρισμός, που διαθέτει επί 13 χρόνια.
Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων στις ισχυρές επιδόσεις και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Eurobank, η Διοίκηση πραγματοποιεί εκτενές πρόγραμμα επισκέψεων σε όλο το δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της περιοχής.


Latest News

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ