Καθοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ενισχύονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και το δολάριο λόγω των προοπτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση της τάξης του υποχώρησε κατά 0,8% στα 1.900,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  υποχώρησαν κατά 0,9% στα 1.919,30 δολάρια.

Πετρέλαιο: Γύρισαν ανοδικά οι τιμές

Η παραμονή του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2% της Fed παραμένει μεγαλύτερος κίνδυνος από ό,τι η σφιχτή πολιτική της κεντρικής τράπεζας που επιβραδύνει την οικονομία, τόνισε   ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Όστιν Γκούλσμπι.

Πτωτικά και τα υπόλοιπα μέταλλα

«Η αγορά δεν είναι προς το παρόν τοποθετημένη ώστε ο χρυσός να συμπεριφέρεται ακόμη ως ασφαλές καταφύγιο. Εάν υπάρχει φόβος ότι η Fed θα υπερσφίξει και πρόβλεψη για σημαντική επιδείνωση της οικονομίας, τότε είναι καλά νέα για τον χρυσό», εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, Εντουαρντ Μόγια.

Το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα 10 μηνών, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αναφοράς ανέβηκαν σε νέο υψηλό 16 ετών.

Οι επενδυτές αναμένουν τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που αναμένεται την Παρασκευή για να εκτιμήσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed. «Αν έχουμε μια θερμή έκθεση, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω καθοδικές πιέσεις στον χρυσό», πρόσθεσε ο Μόγια

Αντικατοπτρίζοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο, το SPDR Gold Trust , το μεγαλύτερο παγκοσμίως χρηματιστηριακό αμοιβαίο κεφάλαιο που στηρίζεται στον χρυσό, ανακοίνωσε ότι οι συμμετοχές του μειώθηκαν τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

«Οι αρκούδες (του χρυσού) θα προσέξουν τη ρευστότητα που βρίσκεται κάτω από τα πρόσφατα χαμηλά στα 1.900 δολάρια και στη συνέχεια στα 1.885 δολάρια στη συνέχεια. Αυτοί είναι οι άμεσοι καθοδικοί μας στόχοι»,  αναφέρει σε σημείωμά του ο  αναλυτής αγοράς της City Index, Φαγιαντ Ραζαγκζάντ.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,9% στα 22,90 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 1,1% στα 901,36 δολάρια και το παλλάδιο  κατά 0,8% στα 1.218,89 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities