Ελεύθερος αφέθηκε ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, η οποία δημοσιεύει την είδηση στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Παντσέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate, κρατήθηκε στις φυλακές Saint-Gilles και, στη συνέχεια, τέσσερις μήνες αργότερα, του επετράπη να συνεχίσει την προφυλάκισή του στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, υπό την επιτήρηση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Πλέον, είναι ελεύθερος να μετακινηθεί, καθώς χθες, Πέμπτη, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά του να απαλλαγεί από τον ηλεκτρονικό του περιορισμό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σημειώνει η βελγική Le Soir, η οποία δεν ασκεί έφεση.

Η απελευθέρωση του Παντσέρι, ωστόσο, υπόκειται σε όρους, ιδίως να μην έρχεται σε επαφή με τους άλλους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο, αλλά και να μην φύγει από το Βέλγιο.

Κατηγορούμενος για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είναι ύποπτος ότι ενήργησε ως μεσάζων επί πληρωμή για ξένα κράτη – Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία – εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα