Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Μιλάει για την θεαματική αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία.

Σχολιάζει πόσο οχυρωμένο είναι το ελληνικό χρέος την στιγμή που επικρατεί αναταραχή στις αγορές ομολόγων, ενώ τοποθετείται και για την μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η αναφορά της στην πρόσφατη μεγάλη συμφωνία της Alpha Bank με την Ιταλική Unicredit και τι σημαίνει για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 19.45.

Το κρίσιμο ραντεβού

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά στην Αθήνα η διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με οικοδεσπότη τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα.

Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ’ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία