Ύστερα από 17 χρόνια στο τιμόνι της αμερικανικής πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, και η οικογένειά του ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να πουλήσουν ένα εκατομμύριο από τις μετοχές τους στην τράπεζα από το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια νέα κατάθεση τίτλων.

Σύμφωνα με το CNN, ο Dimon – ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τα σχέδια διαπραγμάτευσης για να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές του – και η οικογένειά του κατέχουν σήμερα περίπου 8,6 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη πώληση μετοχών του Dimon κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του στην εταιρεία.

Dimon: Διαψεύδει ότι κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι μετοχές της JPMorgan Chase έκλεισαν στα 140,76 δολάρια την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η αξία της συναλλαγής να ανέρχεται σε περίπου 141 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο κ. Dimon συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και η συμμετοχή του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντική», ανέφερε η JPMorgan Chase στην κατάθεση.

Οι μετοχές της JPMorgan Chase έχουν ανέβει περίπου 5% φέτος, σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τις τράπεζες. Ο επιθετικός ρυθμός αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο οποίος ξεκίνησε το 2022, έχει περιορίσει τη ζήτηση για δάνεια και έχει αναγκάσει τις τράπεζες να πληρώσουν για τις υψηλές αποδόσεις των πελατών τους. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες έχουν παρακολουθήσει την αξία των δικών τους επενδύσεων σε ομόλογα να μειώνεται σε αξία.

Για το 2022 η JPMorgan Chase, με συνολικά κεφάλαια άνω των 3,95 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί την μεγαλύτερη τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την μεγαλύτερη τράπεζα σε κεφαλαιοποίηση στον κόσμο. Έχει καταφέρει να παρουσιάσει φέτος κέρδη που ξεπερνούν τις θυελλώδεις συνθήκες της αγοράς. Η τράπεζα εξαγόρασε τον Μάιο το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της υπό κατάρρευση First Republic, μια κίνηση που βοήθησε τα κέρδη της JPMorgan Chase να κάνουν άλμα 35% το περασμένο τρίμηνο.

Ωστόσο ο Dimon προειδοποίησε ότι η μάχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει και θα μπορούσε να αποδυναμώσει την εντυπωσιακά ανθεκτική οικονομία. Έχει επίσης κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι πόλεμοι στην Ουκρανία, το Ισραήλ και τη Γάζα θα μπορούσαν να έχουν επιζήμιες συνέπειες για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και τις γεωπολιτικές σχέσεις.

«Τώρα μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη εποχή που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Dimon νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή