
Την αγορά της Θεσσαλονίκης για την εκμίσθωση ακινήτων που θα φιλοξενήσουν ολόκληρες οικογένειες σαρώνουν οι Ισραηλινοί, στη σκιά του πολέμου στη Γάζα.
Ακίνητα στην Αττική: Τι συμβαίνει με τους Ισραηλινούς
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν ενεργοποιήσει και την εβραϊκή κοινότητα της συμπρωτεύουσας, η οποία σπεύδει να βοηθήσει με όποιες δυνατότητες έχει.
Αρκετοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο, προκειμένου να εξασφαλίσουν το ακίνητο ενώ δεν διστάζουν να υπογράψουν μισθωτήρια συμβόλαια και μετά από δυο και τρεις μήνες.
Ψηλά στην ατζέντα είναι τα διαμερίσματα που διατίθενται απο τις πλατφόρμες βραχυβρόχιας μίσθωσης τύπου Airbnb, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα.
Η Θεσσαλονίκη λόγω των ιστορικών δεσμών βρίσκεται στο επίκεντρο, ωστόσο ισχυρή ζήτηση υπάρχει και για την Αθήνα, με έμφαση στα Νότια Προάστια αλλά και περιοχές εκτός του αστικού ιστού.
Είναι ενδεικτικό ότι κτηματομεσίτης έκλεισε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για δυο βίλες στην περιοχή της Σαρωνίδας για πάνω από έξι μήνες, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει αποκατασταθεί μια στοιχειώδης ηρεμία.
«Μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, αρκετοί ισραηλινοί έσπευσαν να ψάχνουν ασφαλές καταφύγιο σε χώρες που θεωρούν φιλικές και δεν κινδυνεύουν να γίνουν στόχος πυραυλικών επιθέσεων», σημειώνει στον ΟΤ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ, Ανδρέας Χίου.
Η Κύπρος λόγω και της εγγύτητας βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η Ελλάδα. Πρόκειται για δύο χώρες, στις οποίες οι ισραηλινοί πολίτες νιώθουν ασφαλείς λόγω και της στενότερης σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Η Τουρκία αντίθετα, με τον πρόεδρο Ερντογάν να εξαπολύει μύδρους εναντίον της τακτικής Νετανιάχου για την κλιμάκωση του πολέμου συγκαταλέγεται σε απαγορευμένη ζώνη.
Μάλιστα, πριν απο μερικά 24ώρα το Ισραήλ διέταξε τους διπλωμάτες του να εγκαταλείψουν την τουρκική επικράτεια.
Υψηλή ζήτηση και για Golden Visa
Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας μέσω του προγράμματος της «χρυσής βίζας» (Golden Visa).
Σύμφωνα με πληροφορίες της αγορας, μεσιτικά γραφεία σε διάφορες πόλεις της χώρας (εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Ρόδο και Χανιά) δέχονται κρούσεις από ισραηλινούς που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα για μόνιμη εγκατάσταση και ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια τονωτική ένεση στην ελληνική κτηματαγορά, η οποία παραμένει στο στόχαστρο των διεθνών επενδυτών με οτιδήποτε νεόδμητο να γίνεται ανάρπαστο.
Η ελληνική αγορά ακινήτων κινείται σε λογικές τιμές και παραμένει μία από τις φθηνότερες αγορές στην Ευρώπη στην τιμή ανά τ.μ. αλλά και λόγω της σταθερότητας που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.


Latest News

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Πώς να κερδίσετε φορο-μπόνους με ανακαίνιση κατοικίας – Έως 16.000 ευρώ η μείωση φόρου
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Σκέρτσος: Οι 10 πολιτικές της κυβέρνησης για προσιτή στέγη
Ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
![Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_akinhta_metavivaseis-1024x600-1-1-600x352.png)
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]
Το μέγιστο ποσό επιστροφής για την κύρια κατοικία ανέρχεται σε 800 ευρώ επαυξανόμενο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του ενοικιαστή

Νέο μπλόκο της Δικαιοσύνης στα μπόνους δόμησης - Φρένο και στις σοφίτες
Στον «πάγο» μπαίνουν οι σοφίτες στο πλαίσιο των μπόνους δόμησης - Κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μη προσμέτρησή τους στον συντελεστή δόμησης μιας οικοδομής

Δεν έπιασαν ταβάνι ακόμη οι τιμές ακινήτων - Πόσο αυξήθηκαν το α' τρίμηνο
Οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της εκτόξευσης των τιμών ακινήτων – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές ανά περιοχή

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βουλιάζει σε «μαύρες τρύπες»-Ποιες ρυθμίσεις εξετάζονται
Σωρεία προβλημάτων κατά την εκπόνηση των δασικών χαρτών σε εκατοντάδες οικισμούς παραμένουν εμπόδιο στη χωρική ανάπτυξη της χώρας
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς