Σχεδόν 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες προσέλυσε η Τουρκία τον Οκτώβριο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 3,8% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν οι αρμόδιες τουρκικές αρχές στη δημοσιότητα.

Η επίδοση αυτή συνιστά υπέρβαση του αριθμού των επισκεπτών πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, και πιο συγκεκριμένα των 4,3 εκατομμυρίων ξένων τουριστών, τον Οκτώβριο του 2019.

Turkish Airlines: Ντεμπούτο από το 2024 στην αγορά χαμηλού κόστους με την εταιρεία Ajet

Το φημισμένο θέρετρο της Αττάλειας στην Τουρκική Ριβιέρα κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών με 1,8 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η Κωνσταντινούπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας σε πληθυσμό, σημείωσε 1,6 εκατομμύρια αφίξεις ξένων τουριστών τον Οκτώβριο.

Ακολούθησαν η επαρχία Μούγλα του Αιγαίου και η βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης, που συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, με 386.811 και 372.341 ξένους επισκέπτες, αντίστοιχα.

Πρωτιά Γερμανών τουριστών

Η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση με μερίδιο 17,3% –περίπου 860.635 Γερμανοί– όσον αφορά τις εθνικότητες των ξένων επισκεπτών την ίδια περίοδο, ακολουθούμενη από τη Ρωσία (13,5%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (8,9%).

Διψήφια άνοδος των αφίξεων ξένων τουριστών

Τον Ιανουάριο-Οκτώβριο, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 11,6% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 44,2 εκατομμύρια.

Η Ρωσία αποτέλεσε το μεγαλύτερο κομμάτι ξένων επισκεπτών στο δεκάμηνο με 5,8 εκατομμύρια αφίξεις.

Ακολούθησαν οι Γερμανοί με 5,7 εκατομμύρια επισκέπτες και οι Βρετανοί με 3,6 εκατομμύρια.

Η Κωνσταντινούπολη υποδέχθηκε το 33,4% του συνόλου των ξένων επισκεπτών, ή 14,8 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο. Η Αττάλεια κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 32% ή 14,1 εκατομμύρια τουρίστες. Την ακολούθησε η Αδριανούπολη με μερίδιο 9,1% ή 4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής