Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται στην Folli Follie εν αναμονή της απόφασης για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πολύπαθης εταιρείας. Ο χρόνος για την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, όπου και έχει παραπεμφθεί η υπόθεση μετράει αντίστροφα καθώς είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκησης της εταιρείας υπό τον CEO, Γιώργο Σάμιο (σ.σ. είχε τοποθετηθεί με δικαστική απόφαση το 2020 ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), υπογραμμίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, συνδέοντας ευθέως την απόφαση με την ικανότητά της Folli Follie να συνεχίσει να λειτουργεί.

Folli Follie: Διαγράφονται από το Χρηματιστήριο οι μετοχές της εταιρείας

«Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου…», επισημαίνουν χαρακτηριστικά και ελπίζουν όλοι να έχουν αντιληφθεί τη σημασία αποδέσμευσης των παγωμένων assets, αλλά και των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί και από πλευράς Πολιτείας για να αποφύγει την κατάρρευση. Πρόκειται για ακίνητα μεταξύ των οποίων κτίσματα, γεωτεμάχια, αγροτεμάχια με αποτίμηση που κυμαίνεται στα 28 εκατ. ευρώ και για μετρητά από μερίσματα άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Στο θέμα είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο κ. Σάμιος, λέγοντας πως η εταιρεία δεν θα αντέξει ούτε 6 μήνες χωρίς αυτά. Κι αυτό όπως σημείωσε γιατί οι ομολογιούχοι ενδέχεται να υπαναχωρήσουν από τη συμφωνία εξυγίανσης που έχει ολοκληρωθεί, θέτοντας σε αμεσότατο κίνδυνο την επιβίωση της.

Η ανατροπή στο παρά πέντε

Υπενθυμίζεται πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζημιωθέντες επενδυτές, ζήτησε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου να ασκηθεί αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με βάση το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση μίας σειράς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη «διάσωσή» της Folli Follie.

Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει στις 23 Ιανουαρίου εάν θα αποδεσμευθούν ή όχι τα επίμαχα περιουσιακά στοιχεία.

Χωρίς τραπεζική πίστωση επί σχεδόν 6 χρόνια!

Η Folli Follie λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς δανειακή συνδρομή, προπληρώνοντας μετρητοίς τις αγορές εμπορευμάτων της. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει περίπου 70 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία και προσπαθεί να ανακάμψει, προχωρώντας σε καινούργιες συνεργασίες μετά την απώλεια 42 μαρκών που αντιπροσώπευε με κυριότερη τη Nike, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Στις 29 Δεκεμβρίου σταμάτησε και η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρχε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των αξιών της.

Η έκθεση – κόλαφος

Τον Μάιο του 2018 ο Grego Gabriele, ιδρυτής της QCM με μια έκθεση – κόλαφο αποκάλυπτε το μεγαλύτερο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία. Και έδωσε το «έναυσμα» για να αρχίσουν να ξετυλίγονται οι πτυχές της υπόθεσης.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν καταιγιστικές, με την ελληνική δικαιοσύνη να αναλαμβάνει και να παραπέμπει την οικογένεια Κουτσολιούτσου, ιδρυτές και βασικούς μετόχους και άλλους εμπλεκόμενους στο σκαμνί για να δικαστούν με βαρύτατες κατηγορίες.

Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές που… μηδένισαν το κοντέρ της δικαιοσύνης η δίκη ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. Στο μεταξύ, οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που είχαν προφυλακιστεί, κατάφεραν να αποφυλακιστούν με αυστηρούς όρους πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου.

Η δίκη

Στη δίκη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία για «τα έργα και τις ημέρες» της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο τιμόνι της εταιρείας. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες δυο συνεδριάσεις, στις 17 και 18, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τρεις την προτελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις