Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκεντρώσεις σε Γερμανία και Γαλλία για την επέτειο της ρωσικής εισβολής

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Πούτιν δολοφόνε!» και «Η Ρωσία έξω από την Ουκρανία!», δήλωσαν ρητά την υποστήριξή τους στη εμπόλεμη χώρα από το 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκεντρώσεις σε Γερμανία και Γαλλία για την επέτειο της ρωσικής εισβολής

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Στους δρόμους βγήκαν οι Γερμανοί σήμερα, ανήμερα της επετείου των δύο ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και την Κολωνία και την Φρανκφούρτη κατά την δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής για να καταγγείλουν τον πόλεμο της Μόσχας κρατώντας γαλαζοκίτρινες ουκρανικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως: «Υπερασπισθείτε την Ουκρανία» και «Εξοπλίστε την Ουκρανία Τώρα».


Διαδηλώσεις προγραμματίστηκαν και στο Μόναχο, την Στουτγάρδη και την Ερφούρτη.

«Η θέση όλων στον πόλεμο αυτόν για την ελευθερία, είναι στο πλευρό των ουκρανών φίλων μας», δήλωσε κατά την συγκέντρωση ο δήμαρχος του Βερολίνου, κ. Κάι Βέγκνερ.

Η Πύλη του Βανδεμβούργου φωτίστηκε απόψε με τα χρώματα της Ουκρανίας, το γαλάζιο και το κίτρινο.

Στην Κολωνία κυριάρχησε το σύνθημα «Μαζί για την Ουκρανία και την δημοκρατία».

Διαδηλωτές «πλημμύρισαν» τους δρόμους μεγάλων πόλεων της Γαλλίας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στην Γαλλία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, στο Παρίσι, την Λιλ, την Ρουέν, την Νίκαια, την Τουλούζη, το Μπορντό, το Στρασβούργο, Γάλλοι και Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν κρατώντας ουκρανικές σημαίες για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

«Πούτιν δολοφόνε!» και «Η Ρωσία έξω από την Ουκρανία!», φώναξαν οι διαδηλωτές στην κατά τα άλλα σιωπηλή και επιβλητική τους πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας στην Βαστίλη.

«Η Ουκρανία υπερασπίζεται την κυριαρχία της αλλά και αξίες και ιδεώδη που ανήκουν στην Ευρώπη. Ναι, η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στον πόλεμο αυτόν», δήλωσε κατά την συγκέντρωση της Ρουέν ο δήμαρχος της πόλης Νικολά Μαγέρ-Ροσινιόλ.

«Ο Πούτιν δεν θα νικήσει, η Ουκρανία θα νικήσει», δήλωσε στην συγκέντρωση της Λιλ η δήμαρχος Μαρτίν Ομπρί καλώντας την Γαλλία «να αυξήσει σημαντικά την βοήθειά της προς την Ουκρανία.

Πηγή: In.gr

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433