Να βρει τις ισορροπίες της προσπαθεί σήμερα η Wall Street, πέριξ των ιστορικών υψηλών, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,08% στις 39.163 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 5.094 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,15% στις 16.020 μονάδες.

Η αγορά

Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Amazon, η οποία εντάσσεται στο Dow Jones 30, αντικαθιστώντας την Walgreens Boots Alliance. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές του Dow σταθμίζονται σύμφωνα με την τιμή της μετοχής, όχι την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η προσθήκη του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξήσει την έκθεση του δείκτη στο λιανικό εμπόριο τεχνολογίας και τον κλάδο των καταναλωτών.

Την ίδια ώρα, η Nvidia παραμένει στο μικροσκόπιο, με τους επενδυτές να παρακολουθούν εάν η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαρκέσει καθώς οι οικονομικοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι πληθωρισμού παραμένουν. «Η Nvidia ήταν το δώρο που συνεχίζει να δίνει ώθηση στον κλάδο της τεχνολογίας και την ευρύτερη αγορά. Με την αγορά τώρα να έχει αυξηθεί πάνω από 20% από το χαμηλό της τον Οκτώβριο του 2023, θα περιμέναμε ότι θα πάρει μια ανάσα κάποια στιγμή», δήλωσε στο CNBC η Stephanie Lang, επικεφαλής επενδύσεων της Homrich Berg.

«Μέχρι στιγμής οι μετοχές έχουν ξεφύγει από τον επιθετικό τόνο της Fed καθώς η ώθηση της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά η αγορά βασίζεται στο σενάριο μιας ήπιας προσγείωσης», πρόσθεσε η Berg. «Παρόλα αυτά η Fed γνωρίζει καλά ότι θέλει να αποφύγει την επανάληψη μιας ημιτελούς σύσφιξης της πολιτικής τη δεκαετία του 1970, όταν απέτυχαν να ελέγξουν τον πληθωρισμό, επομένως παραμένουν υπομονετικοί για να βεβαιωθούν ότι έχουν τελειώσει τη δουλειά τους».

Πέραν αυτών όμως, η Wall Street θα αναμένει τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Fed. Ακόμα, εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την πορεία της μεταποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street