Να συνεχιστεί το ράλι ανόδου των αμερικανικών αγορών, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, αναμένουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, υπό την προϋπόθεση ότι οι οικονομικές προοπτικές θα παραμείνουν θετικές και οι επενδυτές νθα διαθέσουν την ρευστότητας τους σε αυτές.

Η πορεία του S&P 500 στα ιστορικά υψηλά ήρθε ως απόρροια της «εξαιρετικά» συγκεντρωμένης κίνησης από τις λεγόμενες μετοχές «Magnificent Seven» (οι 7 μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας), εξήγησε η αναλύτρια της Goldman Sachs, Cecilia Mariotti.

Goldman Sachs: Ποια commodities θα ευνοηθούν από τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων

Αν και αυτό ενισχύει τους κινδύνους μιας διόρθωσης, υπάρχει επίσης «χώρος για περαιτέρω υποστήριξη της ανοδικής τάσης και τοποθέτησης, ειδικά αν αρχίσουμε να βλέπουμε μια πιο ουσιαστική εναλλαγή κεφαλαίων από μετρητά και σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία σε τίτλους που έχουν μείνει πίσω», πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν φτάσει σε υψηλά ρεκόρ φέτος, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια, παρόλο που η οικονομία παραμένει ανθεκτική. Τα περισσότερα από αυτά τα κέρδη προήλθαν από τεχνολογικά μεγαθήρια. Στις ΗΠΑ, η απόδοση του δείκτη αναφοράς S&P 500 κυμαίνεται κοντά στα υψηλά του 2009 σε σχέση με τον ισοσταθμισμένο δείκτη, γεγονός που μειώνει τον αντίκτυπο των τεχνολογικών megacaps.

Άλλοι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Michael Hartnett στην Bank of America, βλέπουν επίσης περισσότερη υποστήριξη για τις αγορές μετοχών από το θόρυβο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την εμπιστοσύνη για την οικονομική ανάπτυξη.

Από την άλλη όμως, ο Marko Kolanovic της JPMorgan έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους για τις μετοχές. Συνολικά, οι αναλυτές στρατηγικής που παρακολουθεί το Bloomberg αναμένουν ότι ο S&P 500 θα κλείσει το έτος περίπου στις 4.897 μονάδες κατά μέσο όρο — υποδηλώνοντας πτώση περίπου 4% από το τρέχον επίπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες