Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναζητούν τρόπους να εκτιμήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ενώ δέχτηκαν και κάποιες πιέσεις από την βουτιά της μετοχής της Hugo Boss.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.692 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,73% στις 17.645 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,77% στις 8.016 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης διατήρησε όπως ήταν αναμενόμενο τα επιτόκια της στο 4%, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε καλό δρόμο, αλλά δεν είναι ακόμη κοντά στο στόχο. Οι προσδοκίες της αγοράς παραμένουν στο ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, αν και οι νέες οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ υποδηλώνουν χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Hugo Boss σημείωσαν βουτιά έως 13,8% ενδοσυνεδριακά, αν και περιόρισαν στο τέλος τις απώλειες, μετά την προειδοποίηση ότι ενδέχεται να μην μπορέσει να επιτύχει τον στόχο πωλήσεών της για το 2025 εν μέσω της αποδυνάμωσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Από την άλλη, οι μετοχές της δανικής φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk σημείωσαν άνοδο 4,5%, αφού είπε ότι επεκτείνει την εστίασή της για να συμπεριλάβει τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού μια δοκιμή σε τελευταίο στάδιο έδειξε ότι το φάρμακο αδυνατίσματος Ozempic καθυστέρησε την εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής νόσου σε ασθενείς με διαβήτη.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,7% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή άνοδο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του δείκτη τιμών των κατοικιών της Halifax.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 0,4%, φτάνοντας τη μέση τιμή των 291.699 στερλινών. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 2,9%.

Επίσης, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 11,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι ημερολογιακά προσαρμοσμένες νέες εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 6% τον Ιανουάριο.

Οι παραγγελίες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 11,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ενώ οι παραγγελίες εσωτερικού μειώθηκαν κατά 11,2%. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ υποχώρησαν κατά 25,7%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 1,6% μηνιαίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές