Μπροστά σε μια «κομβική στιγμή» βρίσκεται η Boeing, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής της προβληματικής μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της άλλοτε κραταιάς αμερικανικής εταιρείας αεροναυπηγικής. Η Boeing πασχίζει πλέον να ενισχύσει την ποιότητα και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών και των αεροπορικών εταιρειών – πελατών της, μετά την αποκόλληση μιας πόρτας από αεροπλάνο τύπου 737 Max της Alaska Airlines τον Ιανουάριο.

Alaska Airlines: Οι επιβάτες της πτήσης του 737 MAX 9 μπορεί να είναι «θύματα εγκληματικής ενέργειας»

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για εμάς και έχουμε σοβαρή δουλειά μπροστά μας για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και να βελτιώσουμε τις δραστηριότητές μας» δήλωσε η Στέφανι Πόουπ, η οποία διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes τη Δευτέρα, σε ένα email προς τους υπαλλήλους που είδε το Reuters.

Η Στέφανι Πόουπ

Η Πόουπ διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας τον Δεκέμβριο και διατηρεί τον τίτλο αυτό, αφού κατείχε ένα ευρύ φάσμα προηγούμενων θέσεων εργασίας στην Boeing.

Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλχούν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο επί σειρά ετών επικεφαλής των εμπορικών αεροσκαφών της εταιρείας, Σταν Ντιλ, αποχώρησε ουσιαστικά άμεσα και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λάρι Κέλνερ παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε ως πρόεδρος από τον διευθυντή Στιβ Μόλενκοπφ.

Η Boeing έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από τότε που ένα πάνελ πόρτας αποκολλήθηκε από ένα νέο αεροσκάφος 737 MAX 9 της Alaska Airlines στα 16.000 πόδια.

Μετά το περιστατικό, η FAA καθήλωσε το MAX 9 για αρκετές εβδομάδες, απαγόρευσε στην Boeing να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του MAX και την διέταξε να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση «συστημικών ζητημάτων ελέγχου ποιότητας» εντός 90 ημερών.

Η παραγωγή της Boeing έπεσε κάτω από το ανώτατο όριο των 38 αεροσκαφών MAX ανά μήνα που επιτρέπει η FAA. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό με το MAX 9.

«Θα βάλουμε την ασφάλεια πάνω απ’ όλα»

«Η πορεία μας προς τα εμπρός είναι σαφής. Θα βάλουμε την ασφάλεια και την ποιότητα πάνω απ’ όλα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών, των πελατών μας, του κοινού που πετά με τα αεροπλάνα μας και του καθενός μας», δήλωσε η Πόουπ.

Είπε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες «θα αφιερώσω το χρόνο μου σε συναντήσεις και συνεργασίες με την ομάδα μας, καθώς ενισχύουμε και εφαρμόζουμε το σχέδιο βελτίωσης της ασφάλειας και της ποιότητας». Ο διοικητής της FAA Μάικ Γουίτακερ δήλωσε νωρίτερα ότι η υπηρεσία και η Boeing ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν καθορίσει τα ορόσημα που πρέπει να εκπληρώσει ο κατασκευαστής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.