Νευρικότητα επικρατεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το άνοιγμα της αγοράς την Τρίτη, με τους βασικότερους δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη, τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed την ίδια ημέρα, αλλά και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε θα ανοίξει ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600  καταγράφει απώλειες 0,19% στις 507,96 μονάδες. Ο γερμανικός DAX βρίσκεται στις 18.240,77 μονάδες με πτώση 0,43%, ο βρετανικός FTSE στις 7.939,28 μονάδες με οριακές απώλειες 0,05% και ο γαλλικός CAC διαμορφώνεται στις 8.097,72 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,28%.

Στο ταμπλό

Μεταξύ των μεγάλων κινήσεων, οι μετοχές της BP σημειώνουν άνοδο 1% αφού η εταιρεία προέβλεψε την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για το πρώτο τρίμηνο καθώς και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών ρύπων σε τρίμηνο.

Περιορίζοντας επίσης τις απώλειες, ο τομέας βασικών πόρων σκαρφάλωσε σχεδόν 1%, καθώς οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη διαπραγματεύονταν σε υψηλά ρεκόρ λόγω της αισιοδοξίας γύρω από τα θετικά εργοστασιακά δεδομένα από τις μεγάλες οικονομίες.

Στον αντίποδα οι μετοχές της Atos υποχωρούν κατά 2% σε μια ευμετάβλητη διαπραγμάτευση μετά την ταχεία ενημέρωση της γαλλικής συμβουλευτικής εταιρείας πληροφορικής για το σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.

Οι αγορές συνεχίζουν να βλέπουν περίπου 50% πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME, αν και ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari, την περασμένη εβδομάδα ο οποίος αναφέρθηκε στην πιθανότητα να μην καταγραφεί καμία μείωση των επιτοκίων φέτος, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει ισχυρός.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ άλλαξαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτά πρόσημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές