
Την περασμένη Τρίτη 9 Απριλίου η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε περίπου 300 επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ανάμεσά τους ξεχώρισε σημαντικός αριθμός επιδραστικών Masters of Wine, Master Sommeliers, εισαγωγείς και χονδρέμποροι, αγοραστές από κάβες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και super markets, δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί.
Οινοποιεία: Ζυμώσεις και deals στην αγορά του κρασιού
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν 3 sold out master classes με ομιλητές τον διακεκριμένο Master of Wine Richard Bampfield και τον Bert Blaize, έναν από τους κορυφαίους οινοχόους και μέσα στους 50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κρασιού στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι δύο ομιλητές μαζί με την χημικό-οινολόγο, σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Σοφία Πέρπερα μύησαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του ΣΕΟ σε μια οινική περιήγηση στους αμπελώνες της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα παρουσιάζοντας κορυφαία ελληνικά κρασιά από τη Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική Ελλάδα και Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σάμο και Σύρο.
Εξαγωγές 7 εκατ. ευρώ
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 44 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα τα οποία απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο γιατί το ελληνικό κρασί αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα δυνατότερα trends στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το φράγμα των 7 εκ ευρώ σε αξία εξαγωγών.

Η εκδήλωση της Τρίτης ήταν η εναρκτήρια της φετινής χρονιάς που έχει στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς του ελληνικού κρασιού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνα ελληνικού κρασιού σε συνεργασία με σημαντικό αριθμό σημείων λιανικής στο Λονδίνο αλλά και σε περιφερειακές πόλεις, επισκέψεις εξοικείωσης αγοραστών στους ελληνικούς αμπελώνες και μια σειρά από γευστικές δοκιμές και εκπαιδευτικά master classes σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο 2024.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στοΕλληνικό κρασί. Όλο και περισσότερες καταξιωμένες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής αποφασίζουν να συμπεριλάβουν ελληνικά κρασιά στο χαρτοφυλάκιό τους ενώ super market, κάβες και εστιατόρια εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες.
Είναι ξεκάθαρο ότι η διείσδυση του ελληνικού κρασιού στην πολύ ανταγωνιστική Βρετανική αγορά είναι πολυεπίπεδη και ουσιαστική και δεν περιορίζεται στην ελληνική κοινότητα. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δίνει έμφαση στις στοχευμένες επαγγελματικές ενέργειες που έχουν στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς που καλύπτει το ελληνικό κρασί και πάντα σε συμφωνία με το σχέδιο marketing που έχουμε εκπονήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ. Γιάννης Βογιατζής.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση