Μόλις λίγες ώρες χρειάστηκε το βιβλίο προσφορών για να ολοκληρωθεί η διάθεση 5,47 εκατ. μετοχές της AustriaCard Holdings, ήτοι το 15% της εισηγμένης.

Η τιμή διάθεσης έκλεισε στα 6 ευρώ, με το συνολικό τίμημα να φτάνει τα 32,8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο σημερινό κλείσιμο η μετοχή ήταν στα 6,60 ευρώ, δηλαδή το placement έγινε με discount 9%.

Τη διαδικασία «έτρεξε» η Euroxx, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Αθήνας και της Βιέννης, βρίσκονται πλέον ξένοι και Έλληνες θεσμικοί, αλλά και σημαντικός αριθμός family offices. Μεγάλο ποσοστό της προς διάθεση μετοχές δόθηκε από τον βασικό μέτοχο Νίκο Λύκο.

Η διαδικασία εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει τη διασπορά των μετοχών της -καθώς στον κ. Λύκο άνηκε λίγο πάνω από το 77% της εταιρείας-, αλλά και να βελτιώσει τη θέση της σε όρους εταιρικής διακυβέρνησης.

Άλλωστε, όσον αφορά στα μεγέθη της η εταιρεία ανακοίνωσε το 2023 αύξηση κερδών κατά 220,9% στα 7,0 εκατ. με περιθώριο 4,8% έναντι 1,7% στη χρήση 2022, λόγω των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων και των σημαντικά λιγότερων προσαρμογών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη προέκυψε από τη συγχώνευση της μητρικής Austriacard με έδρα την Αυστρία και της ελληνικής Inform Λύκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις