
Τα βιντεοπαιχνίδια είναι αγαπημένο χόμπι για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ως εκ τούτου αποφέρουν τεράστια έσοδα σε όσες εταιρείες καταφέρνουν να αναπτύξουν εκείνα που το κοινό θα αγαπήσει και θα συνεχίζει να παίζει και να τα διαδίδει.
Αυτό έχει ωθήσει πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους στον κλάδο προσπαθώντας κυρίως να μεταφράσουν την επιτυχία σειρών και ταινιών σε εξίσου επιτυχημένα και προσοδοφόρα παιχνίδια. Έτσι η Warner Bros. Discovery κυκλοφόρησε το “Suicide Squad: Kill the Justice League” τον Φεβρουάριο. Πολύ λίγοι έπαιξαν το βιντεοπαιχνίδι, και το πρόβλημα για την Warner Bros. Discovery, είναι ότι ακόμη και αυτοί που το έπαιξαν πραγματικά δυσαρεστήθηκαν.
Κίνα: Πώς τα κινεζικά βιντεοπαιχνίδια κερδίζουν τη διεθνή αγορά
Και αυτό οδήγησε την εταιρεία σε μια σημαντικά απώλεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το παιχνίδι, την οποία αποκάλυψε στα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη.
Ο οικονομικός διευθυντής της WBD, Γκούναρ Βίντενφελντς, περιέγραψε τα αποτελέσματα του παιχνιδιού ως «απογοητευτικά» και η εταιρεία επεσήμανε επανειλημμένως τον αντίκτυπο της αποτυχίας του παιχνιδιού στο τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά αφού πριν από ένα χρόνο είχε μια τεράστια επιτυχία με ένα διαφορετικό παιχνίδι, το “Hogwarts Legacy”.

Βιντεοπαιχνίδια όπως Χόλιγουντ
Όλα αυτά επισημαίνουν κάτι με το οποίο η βιομηχανία παιχνιδιών παλεύει εδώ και αρκετό καιρό: Μοιάζει όλο και περισσότερο με το Χόλιγουντ. Αυτό σημαίνει ότι βάζει πολύ μεγάλα στοιχήματα σε επίδοξες υπερπαραγωγές, οι οποίες συνδέονται όλο και περισσότερο με την πνευματική ιδιοκτησία που ήταν επιτυχημένη στο παρελθόν. Όταν αυτή η στρατηγική λειτουργεί, είναι υπέροχο. Αλλά όταν δεν… οι ζημιές είναι μεγάλες
Αλλά ακόμα και με αυτά τα πρότυπα, το “Suicide Squad” είναι ένα θεαματικό χάος, αντιγράφοντας μερικά από τα χειρότερα λάθη που έχει κάνει ποτέ ένα κινηματογραφικό στούντιο. Το 2012, για παράδειγμα, η Disney ανακοίνωσε ότι θα έχανε 200 εκατομμύρια δολάρια για το «John Carter». Ένα χρόνο αργότερα είπε ότι θα έχανε έως και 190 εκατομμύρια δολάρια στο «The Lone Ranger».
Όλα αυτά μπορεί να σας κάνουν να αναρωτηθείτε, για άλλη μια φορά, εάν μια εταιρεία Big Media θα έπρεπε να μπει στο gaming. Παρεμπιπτόντως, οι Big Media δεν έχουν απάντηση σε αυτό. Μερικές φορές εταιρείες όπως η Disney κάνουν πραγματικά μεγάλες επενδύσεις σε παιχνίδια, εκτιμώντας σωστά ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες τους αφιερώνουν επίσης πολύ χρόνο παίζοντας παιχνίδια. Μερικές φορές ξεφεύγουν από αυτή τη στρατηγική αφού καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία καλών τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών δεν τους δίνει δύναμη όταν πρόκειται να κάνουν παιχνίδια.
Η Warner Bros. Discovery έχει περάσει αυτή την αναποφασιστικότητα στο παρελθόν. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν την επιχείρηση παιχνιδιών της εταιρείας και στη συνέχεια αποφάσισαν να την κρατήσουν.
Μπορείτε να το δείτε σε άλλες εταιρείες Big Media – όπως στη Disney, η οποία έχει κάνει πολλές προσπάθειες σε παιχνίδια και έχει αποσυρθεί, και πιο πρόσφατα ανακοίνωσε μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Epic Games, την εταιρεία πίσω από το “Fortnite”. Και το Netflix ξεκίνησε να χτίζει το δικό του τμήμα παιχνιδιών πριν από μερικά χρόνια, αν και τα αποτελέσματα φαίνονται αναιμικά μέχρι στιγμής, και η εταιρεία επανεξετάζει επίσης τη στρατηγική της.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια