
Πωλητές, λογιστές, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, μηχανικοί, σερβιτόροι, οδηγοί είναι τα επαγγέλματα που αναζητούν περισσότερο οι επιχειρήσεις σύμφωνα με την σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς Palmos Analysis, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου.
Στην έρευνα πεδίου συμμετείχαν 5.076 επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν ως προς την Περιφέρεια και τον Τομέα Δραστηριότητας, ώστε να προκύψουν αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα για το σύνολο της χώρας.
Τα δεδομένα της έρευνας αναλύθηκαν ως προς το μέγεθος (αριθμός εργαζομένων), την Περιφέρεια, τον Τομέα κύριας δραστηριότητας, το μονοψήφιο ΚΑΔ, τη νομική μορφή, τον κύκλο εργασιών και τον εάν η επιχείρηση έχει ή όχι εξαγωγικό χαρακτήρα.
Αναζητούνται μεγάλες επιχειρήσεις
Τα ερευνητικά δεδομένα
Όπως δήλωσε, αναφορικά με την έρευνα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ι. Μασούτης: «Η νέα μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της ΚΕΕΕ προσδιορίζει με ακρίβεια και συνέπεια τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την αγορά εργασίας.
Τα ερευνητικά δεδομένα μας παρέχουν στοιχεία, τα οποία δυνάμεθα να αξιοποιήσουμε και – σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία – να συσχετίσουμε την προσφορά με τη ζήτηση και να σχεδιάσουμε στρατηγικά το μέλλον του επιχειρείν στη χώρα».
Η ανάλυση επαγγελματικών κατηγοριών έχει πραγματοποιηθεί ανά Περιφέρεια και είναι διαθέσιμη και για τις μεγαλύτερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και σε τοπικό, γεωγραφικό επίπεδο. Παράλληλα, είναι διαθέσιμη και με βάση τον κύριο τομέα δραστηριότητας και το πρωτοβάθμιο ΚΑΔ των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και με βάση τα βασικά μεγέθη απασχόλησης και κύκλου εργασιών.
Παρέχεται, τονίζει η Ένωση, με τον τρόπο αυτό ένα πλήρες σετ δεδομένων, προκειμένου η Διοίκηση και οι αρμόδιοι Φορείς να είναι σε θέση να σχεδιάσουν κατάλληλα προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης/κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.


Latest News

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank