Ισχυρό rebound καταγράφει σήμερα με το άνοιγμα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό ξεπούλημα, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει τις 1.400 μονάδες. Καταλύτης της ανόδου, οι τραπεζικές μετοχές.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11 τι πρωί, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.372,88 μονάδες, με κέρδη 2,36%, παίρνοντας τη σκυτάλη της ανόδου από τη θετική αντίδραση στην Ευρώπη και το εντυπωσιακό ράλι στον ιαπωνικό Nikkei.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,366 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,57%.
Ο επιμέρους τραπεζικός κλάδος διαμορφώνεται στις 1.193,26 μονάδες, με σημαντικά κέρδη 2,89%.
Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος DBRS δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα έκθεση σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το εξάμηνο επεφύλαξαν θετικές εκπλήξεις, βελτιώνοντας τις προοπτικές του κλάδου για το σύνολο του 2024
DBRS για ελληνικές τράπεζες: Το ισχυρό 6μηνο ενισχύει τις προοπτικές για το 2024
Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,11%), της Motor Oil (+4,07%), των ΕΛΠΕ (+3,60%), της Autohellas (+3,40%) και της Μυτιληναίος (+3,11%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Space Hellas +5,88% και Μαθιός Πυρίμαχα +5,68%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Centric -1,57% και Καρέλιας -1,21%.
Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύονται 87 κινούνται σε θετικό έδαφος, 9 υποχωρούν και 8 παραμένουν αμετάβλητες.
Η Μαύρη Δευτέρα στο χρηματιστήριο Αθηνών
Το ΧΑ βρέθηκε χθες στη δίνη του παγκοσμίου sell-off. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα λόγω των μαζικών πωλήσεων ενώ χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών κερδών. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε σε μία ημέρα κατά 5,938 δισ. ευρώ.
Οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ ήταν ο κύριος υπαίτιος για την κατάρρευση της παγκόσμιας αγοράς μετά την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου της Παρασκευής.
Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθυστερεί να μειώσει τα επιτόκια για να ενισχύσει την οικονομική επιβράδυνση, καθώς αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να τα διατηρήσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.341,23 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 6,27%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.320,77 μονάδες (-7,70%)
Latest News
Έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα το ΧΑ, δεύτερη ανοδική εβδομάδα στη σειρά
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε θετικά και αυτήν την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει κέρδη 0,88%, αλλά τον FTSE 25 να κλείνει στο +0,92%. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,37%
Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο ΧΑ - Στηρίζουν ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο
Ωστόσο ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες
Με Metlen και Πειραιώς ανέκτησε τις 1.460 μονάδες το ΧΑ
Το ΧΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής και αφομοίωσης των υψηλών διμήνου
Συντηρεί τα κέρδη του το ΧΑ, με πακέτα σε Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα ο τζίρος
Η αγορά δείχνει να διανύει την τρίτη ημέρα της σε ένα στενό εύρος ολίγων μονάδων
Παραμένει η επιφυλακτικότητα πέριξ των 1.460 μονάδων στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,24% στις 1.461,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ
Τι κερδίζουν επενδυτές και οικονομία από την αναβάθμιση του ΧΑ
Τα οφέλη που θα «ξεκλειδώσει» η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές – Ο Πατέλης προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς
Νέα εταιρική ταυτότητα για την ΕΧΑΕ – «Στόχος η αναβάθμιση του ΧΑ», το μήνυμα Κοντόπουλου
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΧΑΕ Γιώργος Χατζηνικολάου και CEO Γιάννος Κοντόπουλος παρουσίασαν τη νέα στρατηγική και εταιρική ταυτότητα του ομίλου
Σε φάση αφομοίωσης το ΧΑ - Πιέσεις σε Jumbo και ΔΕΗ
Τα επίπεδα των 1.460 μονάδων να απαιτούν τη συγκέντρωση δυνάμεων πριν δοκιμαστούν αποφασιστικά από την αγορά
Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.460 μονάδων για το ΧΑ
Τα βαρίδια της προσπάθειας του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Ελέγχει τις πιέσεις του το ΧΑ - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Τα χαρτοφυλάκια θέλουν να αποκομίσουν μέρος των κερδών του πρώτου δεκαημέρου του μήνα