
Σε νέο ρεκόρ έφτασε η τιμή του χρυσού σήμερα Τρίτη, καθώς οι αγορές κρατάνε το βλέμμα στραμμένο στην πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Fed στο Τζάκσον Χολ από την οποία περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πόσο η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος.
Ο χρυσός σποτ κατέγραψε άνοδο 0,74% 2,522.80 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να «καλπάζουν» όλες τις προηγούμενες μέρες.
Federal Reserve: Το δίλημμα του Πάουελ στο Τζάκσον Χολ
Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής φέτος λόγω της αισιοδοξίας ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, των ισχυρών αγορών από τις κεντρικές τράπεζες και της αναζήτησης ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων με φόντο την ένταση στη Μέση Ανατολή.
Η απήχηση των επενδύσεων που δεν έχουν αποδόσεις τείνει να λάμπει σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε καθεμία από τις τρεις υπόλοιπες συνεδριάσεις του 2024, με ορισμένους επενδυτές να εκφράζουν προσδοκίες ακόμη και για 50 μονάδες βάσεις.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed έχουν σηματοδοτήσει τις τελευταίες ημέρες μια πιθανή χαλάρωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, προετοιμάζοντας τις αγορές για μια ομιλία Πάουελ στην ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών που θα δώσει περισσότερες σχετικές ενδείξεις.
«Εάν αναγνωρίσουν την πορεία αποπληθωρισμού της οικονομίας των ΗΠΑ, θα επιβεβαιωθεί μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στο Reuetrs ο Thierry Wizman, της Macquarie.
Η βεβαιότητα των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό άνω των επτά μηνών έναντι του ευρώ, στα 1,108 δολάρια ανά ευρώ.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι σε αυτό το περιβάλλον, οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust GLD, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών στους 859 τόνους τη Δευτέρα.


Latest News

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετά το πρωτικό σερί οδεύει το πετρέλαιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 55 σεντς ή 0,8% στα 66,40 δολάρια το βαρέλι

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων