
Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ με νίκες στη Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο, διασφαλίζοντας ότι μετά τις αμερικανικές εκλογές, το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ θα ελέγχει τουλάχιστον το ένα σώμα του Κογκρέσου το επόμενο έτος.
Ωστόσο κανένα κόμμα δεν φαίνεται να έχει έως στιγμής σαφές πλεονέκτημα στη μάχη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τώρα με μικρή διαφορά.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσε να βοηθήσει τον Τραμπ να διορίσει συντηρητικούς δικαστές και άλλο κυβερνητικό προσωπικό εάν κερδίσει την προεδρική κούρσα ή να μπλοκάρουν μεγάλο μέρος της ατζέντας της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις σε περίπτωση που αυτή επικρατήσει.
Ο Ρεπουμπλικανός Τζιμ Τζάστις αναμενόταν να κερδίσει μια ανοιχτή θέση στη Γερουσία στη Δυτική Βιρτζίνια λίγο μετά το κλείσιμο των κάλπες, αναλαμβάνοντας την έδρα που κατείχε προηγουμένως ο Τζο Μάντσιν, ένας Δημοκρατικός που έγινε ανεξάρτητος. Στο Οχάιο, πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ότι ο Ρεπουμπλικανός Μπέρνι Μορένο θα νικήσει τον νυν Δημοκρατικό Σέροντ Μπράουν. Αυτές οι δύο νίκες εξασφάλισαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν τουλάχιστον μια πλειοψηφία 51-49 στη Γερουσία, με πιθανά περαιτέρω κέρδη καθώς έρχονται αποτελέσματα σε άλλες αμφίρροπες μάχες.
Στο 90% οι πιθανότητες νίκης Τραμπ σύμφωνα με τη Βελόνα των NY Times
Μετρώντας τις ψήφους στις αμερικανικές εκλογές
Όπως επισημαίνει το Reuters, οι Ρεπουμπλικανοί σημείωσαν επίσης κέρδη καθώς προσπάθησαν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής, την οποία ελέγχουν επί του παρόντος με μια περιορισμένη πλειοψηφία 220-212.
Πήραν τρεις έδρες από τους Δημοκρατικούς στη Βόρεια Καρολίνα, όπου είχαν επανασχεδιάσει τις γραμμές της περιφέρειας, ενώ οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον έλεγχο μιας έδρας που κατείχαν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Αλαμπάμα, η οποία είχε επανασχεδιαστεί για να συμμορφωθεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ .
Οι Δημοκρατικοί πρέπει τώρα να αναστρέψουν τουλάχιστον έξι έδρες για να πάρουν τον έλεγχο της αίθουσας των 435 εδρών.
Οι ψηφοφόροι έγραψαν ιστορία στο Ντέλαγουερ, όπου εξέλεξαν τη Δημοκρατική Σάρα ΜακΜπράιντ ως το πρώτο ανοιχτά τρανς μέλος του Κογκρέσου.
Όπως και στις προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα καθοριστεί από ένα μικρό κομμάτι ψηφοφόρων.
Με τουλάχιστον 200 έδρες ασφαλείς για κάθε κόμμα, η νικήτρια πλευρά πιθανότατα θα καταλήξει με μια περιορισμένη πλειοψηφία που θα μπορούσε να δυσχεράνει τη διακυβέρνηση. Αυτό ήταν εμφανές τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι εσωτερικές διαμάχες των Ρεπουμπλικανών οδήγησαν σε αποτυχημένες ψήφους και αναταραχή στην ηγεσία και υπονόμευσαν τις προσπάθειες του κόμματος να περικόψει τις δαπάνες και να περιορίσει τη μετανάστευση.
Οι σφιχτές κούρσες στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια που είναι έντονα Δημοκρατικές θα μπορούσαν να καθορίσουν τον έλεγχο της Βουλής, αν και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι γνωστό για αρκετές ημέρες, καθώς η Καλιφόρνια συνήθως χρειάζεται αρκετές ημέρες για να μετρήσει τα ψηφοδέλτιά της.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.