
Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι ο ξεκάθαρος στόχος και γνωρίζουμε ότι τα εμπόδια είναι τεράστια. Ως εκ τούτου, είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε σε όλα τα φόρουμ λήψης αποφάσεων. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Καυσίμων Ναυτιλίας (ΙΒΙΑ) ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Καπετανάκης. Το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα (5-7 Νοεμβρίου) με την συμμετοχή 300 συνέδρων από όλο τον κόσμο.
Ο Έλληνας πρόεδρος του IBIA αναφέρθηκε στο έργο του Οργανισμού σημειώνοντας ότι οι ομάδες εργασίας του καλύπτουν όλες τις σημαντικές πτυχές της θαλάσσιας ενέργειας και ιδιαίτερα τα μελλοντικά καύσιμα, στην οποία προεδρεύει και της οποίας το νέο έργο θα κυκλοφορήσει σύντομα, με ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες «συχνές ερωτήσεις» για όλα τα σημαντικά νέα καύσιμα.
Ναυτιλία: Έρχονται νέοι παίκτες – Πολύ λίγοι οι «μεγάλοι»
Τόνισε επίσης ότι η IBIA καλύπτει ολόκληρη τη θαλάσσια αλυσίδα, μέσω των ποικίλων μελών της: παραγωγούς upstream, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, νηογνώμονες, εμπόρους πετρελαίου, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, λιμενικές αρχές, ρυθμιστικές αρχές, πωλητές καυσίμων, πλοιοκτήτες. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είναι ιδιαίτερα στενά συνδεδεμένες σε μια σχέση που απαιτεί συνεχή, στενή, ανοιχτή και εποικοδομητική συνεργασία, συμπλήρωσε.
Για τον κ. Καπετανάκης οι καιροί της πράσινης μετάβασης, δεν είναι μόνο πολύπλοκοι, προκλητικοί και συχνά απογοητευτικοί αλλά και ελπιδοφόροι και φιλόδοξοι κυρίως για εκείνους τους ανθρώπους, τις ενώσεις και τις εταιρείες που είναι αποφασισμένοι να γίνουν παραγωγικό μέρος αυτής της εξέλιξης, της σημαντικότερης τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή. Και όλοι εμείς στη ναυτιλία ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε πρωτοπόροι, υπογράμμισε.
Σημειώνεται ότι η IBIA απέκτησε επίσημο συμβουλευτικό καθεστώς στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2005, και έκτοτε συμμετέχει σε συνεδριάσεις ολομέλειας, εργαστήρια, και γενικότερα στις εργασίες του Οργανισμού.
Χρήστος Στυλιανίδης: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και ρεαλισμό προς μια “πράσινη ναυτιλία”»
Τη στρατηγική της Ελλάδας και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της από – ανθρακοποίησης της ναυτιλίας, ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, με την ομιλία του στην Ετήσια Σύνοδο του ΙΒΙΑ.
Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η από-ανθρακοποίηση αποτελεί μία πολύ σημαντική ευκαιρία για την Ευρώπη να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της και δεσμεύτηκε ότι η χώρα μας θα πρωταγωνιστήσει τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προωθώντας ρεαλιστικές πολιτικές και εφαρμόσιμα μέτρα. «Ο στόχος είναι κοινός για όλους μας» τόνισε, «και για να επιτευχθεί, είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, με σκοπό την επίτευξη πρακτικών λύσεων. «Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, παραγωγοί ενέργειας και τεχνολογίας, οι πλοιοκτήτες, τα ναυπηγεία και τα λιμάνια πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης στην ΕΕ και πέραν αυτής, συντονισμένα και μεθοδικά» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Υπογράμμισε δε ότι η παραγωγή καθαρών καυσίμων για την ναυτιλία πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα, στο πλαίσιο της επικείμενης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την καθαρή βιομηχανία στην Ευρώπη (Clean Industrial Deal). Όσον αφορά στην απαιτούμενη χρηματοδότηση για την επίτευξη της από – ανθρακοποίησης της ναυτιλίας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης σχημάτων Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόσθεσε μάλιστα ότι η χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει αυτό το εργαλείο για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού της στόλου. Επίσης σημείωσε ότι τα κονδύλια που συσσωρεύονται μέσω υφιστάμενων πολιτικών, όπως το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ε.Ε., πρέπει να αξιοποιηθούν για πράσινες επενδύσεις στην ναυτιλία.
Ενόψει δε των μέτρων που εξετάζονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, τόνισε πως το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Στυλιανίδης δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο – εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως – και ο ίδιος προσωπικά, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να υποστηριχθεί ο ναυτιλιακός τομέας «με τρόπο συνεργατικό, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός: να διασφαλίσουμε την παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και οικονομικά προσιτών καυσίμων χαμηλού και μηδενικού άνθρακα».
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Στη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συμβουλίου του ολοκληρώνοντας έτσι τη δέσμευση του ΙΒΙΑ για την ίδρυση πέντε Περιφερειακών Συμβουλίων παγκοσμίως, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα την Αφρική, την Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη στρατηγική επιλογή του ΙΒΙΑ να διαχειρίζεται σε τοπικό επίπεδο την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων. Το νέο Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Συμβούλιο θα ενισχύσει τη συνεργασία εντός των ευρωπαϊκών κλάδων ναυτιλιακών καυσίμων και ναυτιλίας, θα αντιμετωπίσει τις περιφερειακές προκλήσεις και θα υποστηρίξει την αποστολή του ΙΒΙΑ να προωθεί ένα βιώσιμο και δίκαιο τοπίο στην αγορά των καυσίμων ναυτιλίας.
Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει ως Πρόεδρο την Charlotte Rojgaard, Διευθύντρια Global Marine Fuels του Bureau Veritas Verifuel, την οποία θα πλαισιώνουν κορυφαίοι ηγέτες του κλάδου: ο John Stirling, Διευθυντής Marine Technical της World Fuel Services, ο Kenneth Juhls, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroΝorth Bunker, ο Andrea Realfonzo του Ομίλου Grimaldi, Τμήμα Corporate Bunker & Chartering, η Sofia Furstenberg Stott, Συνεταίρος της Furstenberg Maritime Advisory, ο Peter Grunwaldt, Αντιπρόεδρος της Hafnia, ο Jan Christensen, Senior Director Fuels, Lubricants & Chemicals της Hapag-Lloyd AG και ο Capt John Ghio, Διευθύνων Σύμβουλος & Captain του Λιμανιού του Γιβραλτάρ.
Αναφορικά με τον νέο της ρόλο, η Charlotte Rojgaard δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ηγούμαι του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συμβουλίου του ΙΒΙΑ. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να πετύχουμε σημαντική πρόοδο σε θέματα που αφορούν την πολυδιάστατη και δυναμική βιομηχανία ναυτιλιακών καυσίμων της Ευρώπης. Με την ομάδα που διαμορφώσαμε, έχουμε όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε τόσο τις προκλήσεις του σήμερα όσο και τις ευκαιρίες του αύριο για τα καύσιμα ναυτιλίας και την περιβαλλοντική διαχείριση».
Τα Περιφερειακά Συμβούλια του ΙΒΙΑ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ατζέντας του κλάδου σε τοπικό επίπεδο, στην ανάδειξη και υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών και στην αντιμετώπιση των ειδικών τοπικών ζητημάτων μέσα σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο. Με πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συμβουλίου δεσμεύονται να αναβαθμίσουν τα βιομηχανικά πρότυπα και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και τη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο.


Latest News

Με έξι κρουαζιερόπλοια η MSC Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στις δραστηριότητες της MSC Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο

Κικίλιας: Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την 1η Μαΐου
Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Την κινεζική ναυτιλιακή κυριαρχία «σημαδεύουν» τα τέλη Τραμπ
Τα τέλη Τραμπ μπορει να οδηγήσουν σε αλλαγές ή σε νέες μορφές ιδιοκτησίας τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να προσαρμοστούν

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο από τους δασμούς - Οι χρεώσεις στη ναυτιλία
Χαμένες οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Πλήγματα στο παγκόσμιο διά θαλάσσης εμπόριο
Ο πόλεμος δασμών μεταβάλλει και τις θαλάσσιες διαδρομές και τις υποδομές logistics που έχουν στηθεί αλλά και τις στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης των στόλων από τους πλοιοκτήτες

Εμπορικός Πόλεμος: Οι ακυρώσεις κινεζικών φορτηγών πλοίων μόλις άρχισαν
Ο αριθμός των ακυρωμένων δρομολογίων φορτηγών πλοίων από την Κίνα αυξάνεται, καθώς οι θαλάσσιοι μεταφορείς προσπαθούν να διαχειριστούν την υποχώρηση των παραγγελιών λόγω του εμπορικού πολέμου και των δασμών