
Δεν είναι μυστικό ότι η βραχυχρόνια μίσθωση, της οποίας ηγείται παγκοσμίως η Airbnb ανθίζει, παρά τις προσπάθειες πολλών πόλεων και κρατών να την περιορίσουν. Η αναφορά αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της εταιρείας έδειξε ότι συνεχίζει να αναπτύσσεται, και ότι το 2025 θα είναι η χρονιά που θα εισέλθει σε μια νέα επιχείρηση.
Η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αύξησε τα έσοδα και τις κρατήσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Πέμπτη. Τα στελέχη δήλωσαν ότι ευθυγραμμίζουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με το πρόγραμμα που φιλοξενεί από κοινού και μια επέκταση πέρα από τα καταλύματα. Αλλά η αναφορά αποτελεσμάτων ανέδειξε ορισμένα σηματικά θέματα για την Airbnb.
Airbnb: Η Αθήνα στους κορυφαίους προορισμούς για τα Χριστούγεννα [γραφήματα]
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν παρά το αργό ξεκίνημα
Τα έσοδα της Airbnb για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 10% στα 3,73 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν έσοδα 3,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,13 δολαρίων ήταν οριακά μικρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,14 δολάρια.
Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 8% στα 122,8 εκατομμύρια σε ετήσια βάση. Οι κρατήσεις ήταν αργές στις αρχές του τριμήνου, αλλά αυξήθηκαν αργότερα, δήλωσε ο CEO Μπράιαν Τσέσκι στην παρουσίαση αποτελεσμάτων της Πέμπτης.
Οι μετοχές της Airbnb σημείωσαν πτώση 4% στα $141,55 κατά τις συναλλαγές εκτός ωραρίου την Πέμπτη.

Οι συν-οικοδεσπότες
Τον Οκτώβριο, η Airbnb άρχισε να προσφέρει στους οικοδεσπότες την υπηρεσία συνοικοδεσποτών ή άτομα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση μιας ιδιοκτησίας που είναι καταχωρισμένη στο Airbnb. Η εταιρεία εγκαινίασε το δίκτυο που φιλοξενεί από κοινού με περίπου 10.000 άτομα που έχουν εγγραφεί για το ρόλο σε 10 χώρες, είπε ο Τσέσκι.
Ο στόχος, όπως είπε ο Τσέσκι, είναι να καταστήσει τη φιλοξενία στο Airbnb πιο εύκολη και να προσελκύσει περισσότερους οικοδεσπότες και ακίνητα στην πλατφόρμα. Ενώ πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να καταχωρήσουν τα ακίνητά τους στο Airbnb, πολλοί δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στη διαχείριση του ακινήτου, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.
«Γι’ αυτό αναρωτηθήκαμε, τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να ταιριάξουμε ανθρώπους με σπίτια οι οποίοι όμως δεν έχουν χρόνο με άτομα που έχουν επιπλέον χρόνο, αλλά δεν έχουν σπίτια» είπε ο Τσέσκι.
«Αυτό θα ξεκλείδωσε όχι μόνο περισσότερη προσφορά τα επόμενα χρόνια, αλλά και εκατομμύρια νέες καταχωρίσεις», πρόσθεσε ο Τσέσκι.
Σχέδια για βοηθό ΑΙ
Η Airbnb λανσάρει έναν βοηθό συνομιλίας AI που μπορεί να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις, είπε επίσης ο Τσέσκι. Ωστόσο, η εταιρεία βλέπει ευκαιρίες για την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει πολλά περισσότερα, είπε.
Ο Τσέσκι είπε ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του πράκτορα συνομιλίας θα προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές με βάση τις κρατήσεις των χρηστών. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δει την επερχόμενη κράτησή σας και να την ακυρώσει ή να την κάνει εκ νέου κράτηση για εσάς.
Τελικά, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να αναλάβει τα περισσότερα ερωτήματα πελατών αντί για τους παραδοσιακούς πράκτορες υποστήριξης πελατών, είπε ο Τσέσκι.
«Πιστεύουμε ότι, στο μέλλον, τη συντριπτική πλειονότητα των συνομιλιών μας θατη διαχειρίζεται απευθείας ο βοηθός ΑΙ», ανέφερε.
Πέρα από τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις το 2025
Η Airbnb γνωστοποίησε ότι θα λειτουργήσει μια νέα επιχείρηση το επόμενο έτος, αν και δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες.
«Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ενώ προετοιμαζόμαστε για το επόμενο κεφάλαιο της Airbnb, το οποίο θα μας οδηγήσει πέρα από τα καταλύματα», ανέφερε το δελτίο Τύπου. «Θα δείτε περισσότερα για αυτό τον επόμενο χρόνο».
Ο Τσέσκι επίσης είπε λακωνικά ότι η επέκταση της Airbnb θα ξεκινήσει «με τους πλησιέστερους τομείς γύρω από τα ταξίδια» πριν προχωρήσει «πολύ πέρα από τα ταξίδια» την επόμενη δεκαετία.
Ο ίδιος συνέκρινε την επέκταση με την Amazon που αναπτύχθηκε πέρα από τις δραστηριότητές πώλησης βιβλίων προσθέτοντας CD, DVD και άλλα καταναλωτικά προϊόντα στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
«Αυτό που περιμένω είναι, κάθε χρόνο τώρα για τα επόμενα χρόνια, να ξεκινήσουμε μία – δύο νέες επιχειρήσεις που θα παράγουν σταδιακά ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα έσοδα το χρόνο», είπε.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια