
Ένα μπόνους της τάξης των 80 εκατομμυρίων δολαρίων διαθέτει η Goldman Sachs στον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Σόλομον, προκειμένου να παραμείνει για πέντε ακόμη χρόνια, τερματίζοντας με τον τρόπο αυτό κάθε αμφιβολία σχετικά με την παραμονή του στον γίγαντα της Wall Street.
Ο Σόλομον πέρασε μια δύσκολη διετία στην Goldman Sachs, η οποία έθεσε υπό αμφισβήτηση τη μακροημέρευσή του ως διευθύνοντος συμβούλου μεταξύ πολλών συνεργατών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2018.
Ο Σόλομον διηύθυνε μια επιθετική επέκταση της επιχείρησης καταναλωτικών δανείων, που ξεκίνησε από τον προκάτοχό του, αλλά η επιχείρηση απέτυχε και ;etsi η Goldman Sachs αποχωρεί από τον τομέα με περισσότερa από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες μέχρι σήμερα.
Goldman Sachs: Η αγορά IPO «θα ανακάμψει» μαζί με τις εξαγορές
Τα προβλήματα για την Goldman Sachs
Η εταιρεία έχει χάσει εταίρους εν μέρει από τις συχνές αναδιαρθρώσεις των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υπό τη διεύθυνσή του. Ακόμη και το χόμπι του να κάνει τον DJ είχε προκαλέσει επικρίσεις και αρνητικούς τίτλους, προσωποποιώντας με τον τρόπο αυτό το δράμα στην τράπεζα.
Μεγάλο μέρος του θορύβου έχει καταλαγιάσει, όπως ήταν αναμενόμενο για τη Wall Street, καθώς τα κέρδη της τράπεζας βελτιώθηκαν. Η Goldman Sachs περιορίζει τώρα τις δραστηριότητές της και επικεντρώνεται στις κύριες δραστηριότητές της, την παγκόσμια τραπεζική και τις αγορές, καθώς και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου. Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη της τάξης των 14,28 δισεκατομμυρίων δολάρια το 2024, ήτοι αύξηση 68% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ως επιβράβευση για το παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζες ενέκρινε για τον Σόλομον μια αύξηση 26% στις αποδοχές του στα 39 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και ένα μπόνους για να παραμείνει.
Εξασφάλιση και άλλων
Το διοικητικό συμβούλιο κινήθηκε επίσης για να διασφαλίσει ότι ο πρόεδρος και COO Τζον Γουόλντρον δεν θα εγκαταλείψει το ίδρυμα στο οποίο ελπίζει να γίνει μια μέρα διευθύνων σύμβουλος. Στον Γουόλντρον δόθηκε επίσης μπόνους διατήρησης 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Γουόλντρον βρισκόταν πρόσφατα σε συνομιλίες με την Apollo Global Management για την ανάληψη μιας υψηλόβαθμης θέσης στον επενδυτικό γίγαντα, αλλά οι συνομιλίες αυτές ναυάγησαν, όπως ανέφερε η Wall Street Journal τον περασμένο μήνα. Η Apollo νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προήγαγε δύο εσωτερικούς υποψηφίους που θεωρούνται ως πιθανοί διάδοχοι του CEO.
Ο Σόλομον άρχισε να λέει στους στενότερους συνεργάτες του γύρω στο φθινόπωρο του 2023 ότι σκόπευε να παραμείνει στην Goldman Sachs ως διευθύνων σύμβουλος για τα επόμενα χρόνια και επίσης αναμίχθηκε περισσότερο στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, ανέφερε πέρυσι η WSJ. Αυτό δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το αν ο Γουόλντρον θα παρέμενε στην εταιρεία ή αν θα τον αποσπούσε κάποιος ανταγωνιστής.
Ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Goldman Sachs έχει εξετάσει αρκετούς εσωτερικούς υποψηφίους για τον πιθανό επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο Γουόλντρον παραμένει στην κορυφή της λίστας με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, όπως ανέφερε άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις εντός του διοικητικού συμβουλίου.
Τα μπόνους διατίθενται σε περιορισμένες μονάδες μετοχών που θα κατοχυρωθούν μετά από πέντε έτη.
Το διοικητικό συμβούλιο της Goldman έχει επίσης δώσει στον Σόλομον, τον Γουόλντρον, τον οικονομικό διευθυντή Ντένις Κόλμαν, τη νομική διευθύντρια Κάθριν Ρούεμλερ και άλλα ανώτερα στελέχη μέρος του τόκου που μεταφέρεται σε πολλά από τα εναλλακτικά κεφάλαια του ομίλου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Το νέο πρόγραμμα μεταφερόμενων τόκων έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το στοιχείο μετρητών της ετήσιας μεταβλητής αποζημίωσης των μελών του, διευκολύνοντας παράλληλα την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων, ανακοίνωσε η Goldman.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια