Ο πανίσχυρος άνδρας της Wall Street, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τη μουσική και πολύ συχνά μοιράζει τον επαγγελματικό χρόνο μεταξύ της τράπεζας και της ενασχόλησης ως DJ. Ωστόσο, πλέον κλήθηκε να επιλέξει, καθώς δέχθηκε κριτική ότι δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, ο Σόλομον αποφάσισε να σταματήσει το DJ σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ μετά την κριτική ότι το χόμπι του τον αποσπά από τη δουλειά του. Ο 61χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο εργαζομένων που εξέφρασαν δυσαρέσκεια για μια σειρά από στρατηγικά λάθη και τους χαμηλότερους μισθούς.

Έτσι, ο Σόλομον πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το DJing πριν από περίπου ένα χρόνο επειδή προκάλεσε ανεπιθύμητη προσοχή στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν οι πηγές.

Ο DJ CEO της Goldman, η «αυτοκριτική» και ο Χατζηπετρής

Η τελευταία αξιοσημείωτη εκδήλωση του DJ-D Sol (όπως ονομάζεται στα decks) ήταν τον Ιούλιο του 2022 στο Lollapalooza, ένα τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Σικάγο.

Μετά από αίτημα για σχόλιο, ο εκπρόσωπος της Goldman Τόνι Φράτο είπε: «Αυτό δεν είναι είδηση. Ο Ντέιβιντ δεν έχει δώσει δημόσια DJ σε μια εκδήλωση εδώ και ένα χρόνο, κάτι που έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν». «Η μουσική δεν αποσπούσε την προσοχή από τη δουλειά του Ντέιβιντ. Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης αποσπά την προσοχή», πρόσθεσε ο Φράτο.

Στο στόχαστρο

Ο Σόλομον διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το 2018 και έκτοτε προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της Goldman μακριά από την επενδυτική τραπεζική και τη διαπραγμάτευση και να επεκταθεί σε τομείς όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας που θεωρείται ότι είναι λιγότερο ασταθείς.

Όμως το περασμένο έτος σηματοδότησε την πιο δύσκολη περίοδο για την Goldman από τότε που ανέλαβε ο Σόλομον, η οποία χαρακτηρίστηκε από πτώση των κερδών, μαζικές αποχωρήσεις και μια σειρά ειδήσεων που αμφισβήτησαν τη λειτουργία του στην τράπεζα.

Το δεύτερο τρίμηνο, η Goldman κατέγραψε τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη της σε τρία χρόνια, καθώς η δαπανηρή υποχώρηση από την καταναλωτική τραπεζική επιδεινώθηκε από την επιβράδυνση των συναλλαγών σε ολόκληρο τον κλάδο.

Το ενδιαφέρον του Σόλομον για το DJing – ένα ασυνήθιστο χόμπι για τη Wall Street – ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, όταν εργαζόταν σε μια συμφωνία χρηματοδότησης για ένα καζίνο του Λας Βέγκας. Είπε ότι τα έσοδα από τις παραστάσεις του διατέθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καταπολέμηση του εθισμού.

Το πρώτο single

Ενώ λίγοι συνάδελφοί του γνώριζαν το χόμπι του Σόλομον πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος, η απόφασή του να το διατηρήσει μετά την ανάληψη της τράπεζας ήταν αμφιλεγόμενη για ορισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι προκάλεσε ανεπιθύμητη προσοχή.

Προ 4ετίας κυκλοφόρησε το πρώτο του single, ένα remix του Don’t Stop των Fleetwood Mac. Στο βιογραφικό του στο Spotify, στο οποίο έχει σχεδόν 551.000 ακροατές μηνιαίως, αναφέρει: «Το προσωπικό του μάντρα είναι να μην χάσεις ποτέ την επαφή σου με αυτά που σε παθιάζουν».

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Σόλομον πήγε στο Hamilton College, ένα φιλελεύθερο κολέγιο τέχνης στην γενέτειρά του και σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Η τραπεζική του σταδιοδρομία ξεκίνησε σε ένα trust και στη συνέχεια πήγε σε μια τράπεζα επενδύσεων, η οποία κήρυξε πτώχευση στον απόηχο ενός σκανδάλου με συναλλαγές το 1990 και σε μια άλλη τράπεζα, η οποία κατέρρευσε το 2008 λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μετακινήθηκε στην Goldman το 1999 και πέρασε 10 χρόνια ως επικεφαλής του κλάδου τραπεζικών επενδύσεων ενώ από το 2016 είναι γενικός διευθυντής επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή